ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Επιστρέφουν οι ελίτ ξένοι αθλητές μετά από τέσσερα χρόνια
Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Επιστρέφουν οι ελίτ ξένοι αθλητές μετά από τέσσερα χρόνια
02 Νοέ
0
Σχόλια

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Επιστρέφουν οι ελίτ ξένοι αθλητές μετά από τέσσερα χρόνια

Στη γραμμή εκκίνησης του 40ου Μαραθωνίου Αθήνας (12/11) θα σταθούν περίπου 21.000 δρομείς, μεταξύ των οποίων και κορυφαίοι ξένοι αθλητές.
Ο φετινός αγώνας έχει ιδιαίτερη σημασία για έναν ακόμη λόγο: σηματοδοτεί την επιστροφή των ελίτ αθλητών στη διοργάνωση.

Δρομείς από διάφορα σημεία του πλανήτη, που δε θα έρθουν στην Αθήνα μονάχα για την εμπειρία, αλλά για να γίνουν κομμάτι της ιστορίας διεκδικώντας ακόμη και το ρεκόρ διαδρομής.

Για πρώτη φορά μετά το 2019 οι ελίτ επιστρέφουν στον αγώνα και με βάση τις συμμετοχές θα διεκδικήσουν εξαιρετικές επιδόσεις. Ο Έντουιν Κίπροπ Κιπτόο (Κένυα) έχει διανύσει φέτος την απόσταση σε 2.08.56 στο μαραθώνιο της Σεούλ, ενώ το 2022 πέτυχε 2.06.52 και δείχνει πως είναι σε θέση να πετύχει επιδόσεις ακόμη και κοντά στο ρεκόρ διαδρομής του Κάντι Φίλιξ, το οποίο είναι 2.10.37 από το μακρινό πλέον 2014. Σε αυτό θα βοηθήσει και ο Ρονζάς Λοκιτάμ Κιλίμο (Κένυα), που έχει πετύχει φέτος 2.08.08 και στα 27 του χρόνια θα διεκδικήσει τη νίκη στον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας.

Στις γυναίκες την καλύτερη επίδοση ανάμεσα στις μετέχουσες έχει η Καρολίν Τζεπτσιρχίρ (Κένυα) με 2.26.11 ατομικό ρεκόρ και 2.27.46 φετινή επίδοση από τον αγώνα της Βιέννης. Με αξιώσεις για μια καλή επίδοση θα πάρει θέση εκκίνησης και η Βάιντα Νεκριοσίνε (Λιθουανία) με 2.36.04.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.