ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Καιρός: Στη δίνη της κακοκαιρίας η Πάτρα – Πλημμύρισε το κέντρο
Καιρός: Στη δίνη της κακοκαιρίας η Πάτρα – Πλημμύρισε το κέντρο
02 Νοέ
0
Σχόλια

Καιρός: Στη δίνη της κακοκαιρίας η Πάτρα – Πλημμύρισε το κέντρο

Το νέο «κύμα» της κακοκαιρίας που αναμένεται να σαρώσει τη χώρα μέσα στις επόμενες ημέρες, με αποκορύφωση το προσεχές Σάββατο (04.11.23) δείχνει ήδη τα δόντια της σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, με τα πλάνα που έρχονται από την Πάτρα να καταγράφουν πλημμυρισμένους δρόμους ακόμη και στο κέντρο της πόλης. Την ίδια στιγμή, βροχές σημειώνονται και στην Αττική την Πέμπτη (02.11.23).

Στον κλοιό της κακοκαιρίας εξπρές έχει εγκλωβιστεί η Πάτρα, όπου σημειώνονται σφοδρές καταιγίδες με ισχυρές ριπές ανέμου, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί πολλά και σοβαρά προβλήματα. Δρόμοι μέχρι και στο κέντρο της πόλης έχουν μετατραπεί σε μία απέραντη λίμνη.

Η Ρήγα Φεραίου, ο πεζόδρομος έχει «βουλιάξει» στα νερά, ενώ παράλληλα έχουν πλημμυρίσει οι Ηρώων Πολυτεχνείου και Όθωνος-Αμαλίας, καθώς και η παραλιακή λεωφόρος Ακτή Δυμαίων.

Ανάλογα προβλήματα καταγράφονται και στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου, στη Δημοτική Ενότητα Ρίου.

Σημειώνεται ότι έχει κλείσει η Εθνική οδός Πατρών-Κορίνθου στο ύψος του ελαιώνα και η παλιά Εθνική Οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας λόγω κοτολίσθησης λάσπης στο οδόστρωμα από έντονη βροχόπτωση.

Παράλληλα, με εντολή του διαχειριστή υποδομής, τα δρομολόγια 1330 & 1331 (Διακοπτό-Καλάβρυτα-Διακοπτό) ακυρώνονται. Επίσης, λόγω της συγκέντρωσης υδάτων στη γραμμή, τα δρομολόγια 11306 & 11307 καταργούνται μερικώς στο τμήμα Πάτρα – Άγιος Ανδρέας.

Την ίδια ώρα, σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι κινδύνευσε γυναίκα στο Ρίο, καθώς εγκλωβίστηκε στη γέφυρα.

Συγκεκριμένα, ο δρόμος κάτω από τη γέφυρα είχε πλημμυρίσει μέσα σε δέκα λεπτά και μία γυναίκα οδηγός εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό της.

Τότε ένας άνδρας που ερχόταν πίσω της και είχε σταματήσει, κολύμπησε για να φθάσει κοντά της. Κατάφερε να απεγκλωβίσει τη γυναίκα, που ήταν σε κατάσταση πανικού.

Αναμένεται έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ

Στο μεταξύ, έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού αναμένεται να εκδώσει σήμερα, Πέμπτη (02.11.2023) η ΕΜΥ, τη στιγμή που η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για την εκδήλωση έντονων φαινομένων το προσεχές Σάββατο (04.11.23). Όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι, επερχόμενη η κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα θα είναι τύπου «Π» και θα δώσει έντονα φαινόμενα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα πιο έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ αναμένεται να βρέξει στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Επίσης οι άνεμοι (νοτιάδες) θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ στα πελάγη (κυρίως στο Αιγαίο). Η κακοκαιρία αυτή θα έχει διάρκεια 24 ώρες, αναφέρει ο μετεωρολόγος.

10 περιοχές στο «κόκκινο»

Οι 10 περιοχές όπου αναμένονται ισχυρές καταιγίδες το Σάββατο:

Επτάνησα
Ήπειρος
Δυτική Στερεά
Πελοπόννησος
Δυτική Θεσσαλία
Κεντρική Μακεδονία
Ανατολική Μακεδονία
Θράκη
Λέσβος
Ρόδος

Καμπανάκι για το Σάββατο

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα αρχικά θα εκδηλώνονται στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, γρήγορα όμως θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα επηρεάσουν και την ανατολική νησιωτική χώρα. Από αργά το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του Αιγαίου και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 με 8 Μποφόρ. Από το απόγευμα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά πλην της Θράκης σταδιακά οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς έως 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 4 με 5 βαθμούς Κελσίου ως προς τις μέγιστες τιμές της στα δυτικά και βόρεια.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.