ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Μέση Ανατολή: Νέα πυρά Ερντογάν κατά Ισραήλ και Δύσης για «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»
Μέση Ανατολή: Νέα πυρά Ερντογάν κατά Ισραήλ και Δύσης για «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»
(Φώτο : cnn.gr)
01 Νοέ
0
Σχόλια

Μέση Ανατολή: Νέα πυρά Ερντογάν κατά Ισραήλ και Δύσης για «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»

Σκληρή επίθεση εναντίον του Ισραήλ αλλά και της Δύσης εξαπέλυσε εκ νέου ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της  κυβέρνησής του

«Το Ισραήλ διαπράττει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν ως δράστες των εγκληματών πολέμου.

«Τα νοσοκομεία δεν τα ακουμπάς ούτε στον πόλεμο» τόνισε, ενώ στρέφοντας τα βέλη του στη Δύση για τη στήριξη που παρέχει στο Ισραήλ είπε πως «ο Δυτικός κόσμος απέτυχε στη δοκιμασία ανθρωπιάς στη Γάζα»: « Η ισραηλινή κυβέρνηση, η οποία έχει την άνευ όρων υποστήριξη της Ευρώπης και της Αμερικής, διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας εδώ και 25 ημέρες μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου».

Στις δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Τουρκίας πρότεινε μια «Διεθνή Διάσκεψη Ειρήνης Παλαιστίνης-Ισραήλ» με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Συνεχίζοντας, τόνισε: «Πιστεύουμε ότι η ασφάλεια δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με περισσότερη αιματοχυσία, με το να σκοτώνονται περισσότερα παιδιά, να χτυπιούνται περισσότερα νοσοκομεία, σχολεία, τεμένη, εκκλησίες και αγορές και να πέφτουν περισσότερες βόμβες στη Γάζα».

Όσον αφορά στις διπλωματικές επαφές της Άγκυρας, είπε: «Συνεχίζουμε τις επαφές μας ώστε οι δράστες των εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν στη Γάζα να λογοδοτήσουν ενώπιον του νόμου. Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του καταπιεσμένου και αθώου λαού της Γάζας σε όλα τα φόρα μέχρι τέλους.
Ο τερματισμός αυτής της σφαγής, η οποία διαρκεί εδώ και 25 ημέρες, είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Για το σκοπό αυτό, πρέπει πρώτα να εξασφαλιστεί η κατάπαυση του πυρός και στη συνέχεια να ανοίξει ο δρόμος για τη διαρκή ειρήνη»

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.