ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Έλληνες και Τούρκοι φωτογράφοι ένωσαν δυνάμεις
Έλληνες και Τούρκοι φωτογράφοι ένωσαν δυνάμεις
(Φώτο : xronos.gr)
31 Οκτ
0
Σχόλια

Έλληνες και Τούρκοι φωτογράφοι ένωσαν δυνάμεις

Προκειμένου να δείξουν πόσο κοντά είναι οι δύο λαοί

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης ενώνει τις δυνάμεις του με τον Φωτογραφικό Σύλλογο Αδριανούπολης (EFOD – Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği) με σκοπό τη δημιουργία κοινών φωτογραφικών έργων.

«Ο κόσμος της φωτογραφικής τέχνης είναι ένας κόσμος μαγείας. Οι φωτογράφοι σαν άλλοι μάγοι καλούνται μέσα από τον φωτογραφικό φακό να μεταμορφώσουν τα άψυχα, με τρόπο μαγικό, σε έμψυχες και ομιλούσες εικόνες. Η τέχνη της φωτογραφίας, εκτός από κλάδος των Εικαστικών Τεχνών, έχει και την ιδιότητα να αποτυπώνει τη στιγμή που γίνεται παρελθόν και να αφήνει ντοκουμέντα στη σημερινή και στις μελλοντικές γενιές» αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο αυτό, φωτογράφοι από Ελλάδα και Τουρκία καλούνται να συνεργαστούν, και να παρουσιάσουν μέσα από τον φακό τους έργα καλλιτεχνικής – δημιουργικής φωτογραφίας.

Την πρωτοβουλία προώθησης πολιτιστικής συνεργασίας με την Τουρκία είχε ο πρόξενος της Ελλάδας Άρης Ραδιόπουλος. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που υλοποιείται με τη συνεργασία του Προξενείου της Αδριανούπολης στην Τουρκία, το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης και τον Φωτογραφικό Σύλλογο Αδριανούπολης (EFOD – Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği) που στόχο έχει την ανάπτυξη πολιτιστικής συνεργασίας Ελλάδος και Τουρκίας.

Στόχοι της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι:
Η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών καλλιτεχνικών – πολιτιστικών δράσεων μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Η επίτευξη στο πέρας των εκατέρωθεν επισκέψεων, κοινών φωτογραφικών εκθέσεων και εκδόσεων. Η πρώτη φάση της πρωτοβουλίας περιλαμβάνει την παραγωγή κοινού φωτογραφικού έργου και την παρουσίαση του στο κοινό της Αλεξανδρούπολης και της Αδριανούπολης.

 

 

Πηγή : xronos.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.