ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | O Στέφανος Ξένος στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος καράτε της Βουδαπέστης
O Στέφανος Ξένος στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος καράτε της Βουδαπέστης
(Φώτο : gazzetta.gr)
27 Οκτ
0
Σχόλια

O Στέφανος Ξένος στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος καράτε της Βουδαπέστης

Τεράστια επιτυχία για το ελληνικό καράτε με τον Στέφανο Ξένο να εξασφαλίζει την παρουσία του στον τελικό στα -60κ. κούμιτε στο 26ο παγκόσμιο πρωτάθλημα καράτε ανδρών-γυναικών που φιλοξενείται στη Βουδαπέστη.

Ο 23χρονος καρετέκα, αθλητής τού Οδυσσέα Πετρούπολης, ήδη έχει εξασφαλίσει το ασημένιο μετάλλιο και το Σάββατο (28/10, 20:12), θα παίξει για το χρυσό με αντίπαλο τον Καϊσάρ Αλπισμπάι από το Καζακστάν.

Παράλληλα, χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα έπειτα από πέντε χρόνια. Ο Στέφανος Ξένος στην ουγγρική πρωτεύουσα έφθασε στη μεγαλύτερη επιτυχία του, έχει να επιδείξει ένα ασημένιο μετάλλιο από το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Γουαδαλαχάρα και τα χάλκινα από τις αντίστοιχες διοργανώσεις στο Πόρετς της Κροατίας το 2021 και στο Γκαζάντιεπ της Τουρκίας το 2022. Επίσης στους φετινούς ευρωπαϊκούς αγώνες στην Κρακοβία είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο.

Η πορεία μέχρι τον τελικό στη Βουδαπέστη

Ο Στέφανος στην πορεία του προς τον τελικό άρχισε με νίκη απέναντι στον Μαξιμιλιάνο Λαρόσα από την Ουρουγουάη με 2-0. Στη συνέχεια νικώντας τον Αιγύπτιο, Αμρ Αλά Αμουκόρα με 3-2 και τον Αλγερινό, Σαλμί Αλαεντίν με 3-1, πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά.

Εκεί ο Στέφανος Ξένος ήταν εντυπωσιακός απέναντι στον Κινέζο, Σι Λεϊλέι και με 9-1 πέρασε στα ημιτελικά. Εκεί αντιμετώπησε τον Τούρκο, Εράι Σαμντάν και επικρατώντας με 4-1 έκλεισε θέση στον τελικό, όπου θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο από τον Καϊσάρ Αλπισμπάι από το Καζακστάν.

 

 

Πηγή : gazzetta.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.