ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Χρυσό οι Πολυχρονίδης, Κυριακίδης και Μέτζου στο World Boccia Challenger στο Ηράκλειο
Χρυσό οι Πολυχρονίδης, Κυριακίδης και Μέτζου στο World Boccia Challenger στο Ηράκλειο
(Φώτο : gazzetta.gr)
26 Οκτ
0
Σχόλια

Χρυσό οι Πολυχρονίδης, Κυριακίδης και Μέτζου στο World Boccia Challenger στο Ηράκλειο

Γέμισε ελληνικές επιτυχίες το κλειστό γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο, καθώς στους πρώτους τελικούς του World Boccia Challenger Heraklion 2023, η Ελλάδα κέρδισε τρία χρυσά, ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο

Η αναμέτρηση του πολυμεταλλιούχου Γρηγόρη Πολυχρονίδη με τον Μπόρις Κλόχνα είχε νικητή τον Έλληνα Παραολυμπιονίκη. Ο Πολυχρονίδης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον τελικό BC3 στον οποίο έφτασε αήττητος και συνέχισε το σερί του. Με σκορ 5-2 κέρδισε τον Σλοβάκο αντίπαλό του και πρόσθεσε ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο στην μεγάλη του συλλογή και φυσικά έκανε ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

grigoris polychronidis

Στον τελικό της κατηγοριας BC1 των ανδρών όπου υπήρξε ελληνικός «εμφύλιος» και το χρυσό μετάλλιο ήταν σίγουρο για την Ελλάδα, νικητής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Κυριακίδης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αντιμετώπισε το συναθλητή του Παναγιώτη Σουλάνη και έπειτα από μία δυνατή μάχη επικράτησε με 5-4. Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα πανηγύρισε δύο μετάλλια, αφού και οι δύο αθλητές τα πήγαν περίφημα και έφτασαν μέχρι τον μεγάλο τελικό.

Η Χρυσή Μόρφη Μέτζου ολοκλήρωσε την παρουσία της στην κατηγορία BC4 των γυναικών χωρίς να ηττηθεί σε ένα αγώνα. Στον τελικό για το χρυσό μετάλλιο αντιμετώπισε την Αλεξάντρα Σάμπο από την Ουγγαρία. Η Ελληνίδα έδειξε την κλάση της και με 4-2 επικράτησε και κέρδισε το τρίτο χρυσό μετάλλιο της ημέρας για την ελληνική ομάδα.

metzou

Οι επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών συνεχίστηκαν με την Άννα Ντέντα. Στην μάχη για το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό της κατηγορίας BC3 των γυναικών, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κλήθηκε να παίξει απέναντι στην Γαλλίδα, Ματίλντ Τρουντέ, και με σκορ 5-3 εξασφάλισε το μετάλλιο για την ελληνική ομάδα.

Ο βαθμός δυσκολίας στον μικρό τελικό BC4 των ανδρών ήταν πολύ υψηλός. Ο Νίκος Ντουμανόπουλος είχε να αντιμετωπίσει τον Ελισέου Ντος Σάντος για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, αλλά ο αντίπαλός του ήταν εξαιρετικός. Ο Βραζιλιάνος αναδείχθηκε νικητής με 6-1, στερώντας έτσι από τον Ντουμανόπουλο να βρεθεί στο βάθρο της διοργάνωσης.

 

 

Πηγή : gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.