ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τέμπη: Δειγματοληψίες στο σημείο της εθνικής τραγωδίας για την έκρηξη μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα
Τέμπη: Δειγματοληψίες στο σημείο της εθνικής τραγωδίας για την έκρηξη μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα
(Φώτο : newsit.gr)
25 Οκτ
0
Σχόλια

Τέμπη: Δειγματοληψίες στο σημείο της εθνικής τραγωδίας για την έκρηξη μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Σε εξέλιξη οι δειγματοληψίες εδάφους στα Τέμπη, που αναμένεται να λύσουν το γρίφο της έκρηξης και της μεγάλης φωτιάς που εκδηλώθηκε, μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα…

Οι επίσημες απαντήσεις για ένα από τα πιο καίρια ερωτήματα της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη, θα δοθεί μετά τις αναλύσεις στο Χημείο του Κράτους. Εμπειρογνώμονες έχουν μιλήσει εδώ και μήνες για ουσία που εντοπίστηκε και ουσιαστικά προκάλεσε τη μεγάλη φωτιά μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων. Όπως ανέφεραν πρόκειται για ουσία που χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων στη χημική βιομηχανία, αλλά και στη νόθευση καυσίμων. Αυτό μένει να διαπιστωθεί και επίσημα. Αν κάτι τέτοιο συμβεί η πολύκροτη υπόθεση με το σιδηροδρομικό δυστύχημα θα πάρει νέα τροπή, με απρόβλεπτες διαστάσεις.

Δειγματοληψίες εδάφους λαμβάνονται σήμερα από τον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη από εμπειρογνώμονες που έχουν οριστεί από τον εισαγγελέα, ενώ στο σημείο βρίσκονται και τεχνικοί σύμβουλοι των οικογενειών.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στο σημείο της τραγωδίας των Τεμπών βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία δειγματοληψίας εδάφους. Εκσκαπτικό μηχάνημα σκάβει στο σημείο προκειμένου στη συνέχεια εμπειρογνώμονες από το Χημείο του Κράτους που έχουν οριστεί από τον εισαγγελέα να λάβουν δείγματα του εδάφους.

Αμέσως μετά οι ειδικοί θα πάνε στο σημείο όπου βρίσκονται τα κουφάρια της αμαξοστοιχίας και ότι έχει απομείνει από τα βαγόνια προκειμένου κι εκεί να γίνει ανάλογη δειγματοληψία.

Οι δειγματοληψίες γίνονται καθώς υπάρχουν πολλά ερωτήματα που έχουν διατυπωθεί και στον εφέτη-ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση αλλά και από την πλευρά των οικογενειών των θυμάτων για το τι μπορεί να μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία, αφού σύμφωνα και με βίντεο ντοκουμέντο, υπήρξε μια έκρηξη και μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε με αποτέλεσμα πολλοί επιβάτες να καούν ζωντανοί.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιούλιο η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, τους οποίους έχουν προσλάβει οικογένειες θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη παρουσίασαν σχετικό εύρημα με την επίμαχη εύφλεκτη ουσία.

Όπως είχε επισημάνει τότε ο Κώστας Λακαφώσης, μέλος της ομάδας, οι αναλύσεις που πραγματοποίησε το Γενικό Χημείο του Κράτους εντόπισαν την ουσία ξυλόλιο σε δείγμα που συλλέχθηκε από εξωτερική λαμαρίνα της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας. Πρόκειται για διαλύτη, ιδιαίτερα εύφλεκτο, ο οποίος χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων στη χημική βιομηχανία, αλλά και στη νόθευση καυσίμων.

Εν τω μεταξύ οι εκπρόσωποι των γονέων και των συγγενών των θυμάτων θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια για την καθυστέρηση όπως τονίζουν που παρατηρείται στην απονομή δικαιοσύνης αλλά βεβαίως και στο γεγονός ότι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αποφάσεις όπως λένε οι ίδιοι οι υπεύθυνοι του δυστυχήματος δεν είχαν την τιμωρία όπως έπρεπε να τους αποδοθεί.

 

 

Πηγή : newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.