ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | 14χρονος Έλληνας μαθητής πήρε το αργυρό μετάλλιο στην 2η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής
14χρονος Έλληνας μαθητής πήρε το αργυρό μετάλλιο στην 2η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής
(Φώτο : diaforetiko.gr)
24 Οκτ
0
Σχόλια

14χρονος Έλληνας μαθητής πήρε το αργυρό μετάλλιο στην 2η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής

Με το αργυρό μετάλλιο επέστρεψε ο 14χρονος μαθητής του Γυμνασίου Νέας Καρβάλης (Καβάλας), Θεόδωρος Γκίκας, από την 2η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής Νέων. Ο διαγωνισμός έλαβε χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην πόλη του Βόλου, από τις 25 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023. Σπουδαία διάκριση για τον νεαρό φέρελπι λαμπρό επιστήμονα που έχει βάλει σκοπό να διαπρέψει.

Πιο αναλυτικά, όπως επισημαίνεται:

Για την Ολυμπιάδα επιλέχθηκαν οι καλύτεροι μαθητές από 14 χώρες από όλο τον κόσμο ώστε να εκπροσωπήσουν την χώρα τους. Την ελληνική αποστολή στελέχωσαν δέκα παιδιά, βάσει των αποτελεσμάτων από την συμμετοχή τους στις τρεις φάσεις του 28ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας & Διαστημικής που διοργάνωσε η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Η μεγάλη αγάπη του Θεόδωρου, η Αστρονομία, τον έχει συνεπάρει από την τετάρτη δημοτικού και από τότε συμμετέχει κάθε χρόνο στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς Αστρονομίας και Αστροφυσικής, επιτυγχάνοντας πολλές διακρίσεις.

Πρόσφατα, ο Θόδωρος βραβεύτηκε από τον Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Δράμας και τον καθηγητή Διαστημικής Φυσικής, κ. Δαγκλή Ιωάννη, Πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος για την πρώτη θέση που κατέκτησε στον 28o Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής. Ο προσωπικός αγώνας που έδωσε στον ελεύθερο χρόνο, του παράλληλα με τα μαθήματα για να αποκτήσει γνώσεις πάνω σε απαιτητικές ασκήσεις με θέμα την Αστρονομία, τα Μαθηματικά, την Φυσική, την Κοσμολογία κ.α. καθώς και πολλά βράδια παρατήρησης του έναστρου ουρανού, δικαίωσαν τους κόπους του. Όσο για το μέλλον; Να περάσει στο Φυσικό και αργότερα να διδάξει σε κάποιο πανεπιστήμιο.

 

 

Πηγή : diaforetiko.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.