ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η Τουρκία εξετάζει την αποστολή στρατευμάτων στο Ισραήλ - «Μοντέλο Κύπρου στην Παλαιστίνη»!
Η Τουρκία εξετάζει την αποστολή στρατευμάτων στο Ισραήλ – «Μοντέλο Κύπρου στην Παλαιστίνη»!
(Φωτο: newsbomb.gr)
23 Οκτ
0
Σχόλια

Η Τουρκία εξετάζει την αποστολή στρατευμάτων στο Ισραήλ – «Μοντέλο Κύπρου στην Παλαιστίνη»!

Ο πόλεμος στο Ισραήλ και η θέση της Τουρκίας μονοπωλεί το ενδιαφέρον του τουρκικού τύπου, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη την ίδια στιγμή που ο στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί βάζει στο τραπέζι το ενδεχόμενο αποστολής τουρκικών στρατευμάτων την Παλαιστίνη.

Συγκεκριμένα, ο τουρκικός τύπος αναφέρεται στο ενδεχόμενο αποστολής τουρκικού στρατού στην Παλαιστίνη. Μάλιστα, η τουρκική Cumhuriyet, κάνει λόγο για «μοντέλο Κύπρου στην Παλαιστίνη με δύο κράτη και την Τουρκία εγγυήτρια δύναμη».

Τελεσίγραφο 24 ωρών του Μπαχτσελί στο Ισραήλ για την Παλαιστίνη

Την ίδια ώρα τελεσίγραφο 24 ωρών δίνει στο Ισραήλ ο στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ.

«Η Τουρκία πρέπει να παρέμβει και να κάνει ο,τιδήποτε χρειαστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά στέλνοντας ένα μήνυμα στο Ισραήλ.

Παράλληλα, τουρκικά ΜΜΕ αναρωτιούνται «μήπως ο Μπαχτσελί μιλάει για αποστολή στρατευμάτων στην Παλαιστίνη». Συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια στο τηλεοπτικό δίκτυο Halk TV σχολιάζει χαρακτηριστικά:

«O πρόεδρος του Kόμματος Εθνικιστικής Δράσης έκανε το εξής κάλεσμα «Σε περίπτωση που εντός 24 ωρών δεν επιτευχθεί εκεχειρία, δεν σταματήσουν οι επιθέσεις, αν υπάρχει συνέχεια με την ρίψη βομβών εναντίον των αμάχων δηλώνω ξεκάθαρα πως η Τουρκία πρέπει να παρέμβει και πρέπει να κάνει οτιδήποτε είναι απαραίτητο που φέρει ευθύνη λόγω της ιστορικής, θρησκευτικής της ανθρωπιστικής της υποχρέωσης. Η ευθύνη της προστασίας της Παλαιστίνης είναι η κληρονομιά των προγόνων μας. Μήπως αυτό ήταν ένα κάλεσμα για αποστολή Τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Παλαiστίνη;»

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.