ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Μία ομάδα από Ελληνίδες μαθήτριες εντυπωσίασε στο F1 In Schools
Μία ομάδα από Ελληνίδες μαθήτριες εντυπωσίασε στο F1 In Schools
(Φώτο : gazzetta.gr)
21 Οκτ
0
Σχόλια

Μία ομάδα από Ελληνίδες μαθήτριες εντυπωσίασε στο F1 In Schools

Μπορεί σε πολλούς να ακούγεται ως κλισέ το ό,τι οδηγοί, οι μηχανολόγοι και οι σχεδιαστές από την Ελλάδα δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες για να βρεθούν στην πρώτη γραμμή του παγκόσμιου motorsport αλλά είναι μία πραγματικότητα που αποδεικνύεται χρόνο με το χρόνο. Που αποδεικνύεται σε κάθε διοργάνωση των Παγκόσμιων Τελικών του F1 In Schools.

Τι είναι αυτό; Πρόκειται για ένα από τα πιο ολοκληρωμένα διαθεματικά προγράμματα στο κόσμο, εγκεκριμένο και από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας. Στο F1 in Schools μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες από Δημοτικά (Γ’ έως ΣΤ’ τάξη), Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και φοιτητές που δεν έχουν κλείσει το 19ο έτος. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα βοηθά τα παιδιά στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων μέσω των τεχνολογιών STEM και να καλλιεργήσουν δεξιότητες του 21ου αιώνα, όπως αυτή της κριτικής σκέψης, συνεργασίας, επικοινωνίας, δημιουργικότητας και επίλυσης προβλήματος.

Επιπλέον, μαζί με τις προαναφερόμενες δεξιότητες, οι συμμετέχοντες αποκτούν και γνώσεις Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας, Φυσικής και Μηχανικής (μαθαίνουν να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν μια μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1, χρησιμοποιώντας CAD εργαλεία σχεδίασης σε Η/Υ, CAM εργαλεία κατασκευής σε τρεις διαστάσεις και προγράμματα αεροδυναμικής ανάλυσης σε Η/Υ). Βλέπετε, το F1 In Schools προσομοιώνει όλες τις λειτουργίες αυτών των κορυφαίων οργανισμών που λέγονται «ομάδες της Formula 1».

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες και οι ελληνικές ομάδες έχουν καταφέρει μεγάλες διακρίσεις όταν διαγωνίζονται στους παγκόσμιους τελικούς, με αποκορύφωμα την πρώτη θέση στον κόσμο στους 12ους Παγκόσμιους Τελικούς 2016 στο Austin στις ΗΠΑ.

Το 80% των μαθητών που συμμετέχουν στο F1 in Schools πιστεύουν ότι τους βοηθά να αναπτύσσουν ικανότητες επικοινωνίας, να συνεργάζονται και να λειτουργούν ως ομάδα, ενώ το 66% σκέφτονται να ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα στον χώρο των νέων Τεχνολογιών, των Επιστημών ή να γίνουν Μηχανικοί. Επίσης, το 35% των συμμετεχόντων είναι μαθήτριες αφού η αγάπη για το motorsport δεν γνωρίζει φύλο.

Κι αυτό το απέδειξε φέτος και μία δική μας ομάδα! Στους Παγκόσμιους Τελικούς που έγιναν στη Σιγκαπούρη, μία από τις τέσσερις ομάδες που εκπροσωπούσαν την Ελλάδα και την Κύπρο, ήταν η Athena Racing – μία ομάδα συνεργασίας αφού ουσιαστικά ένωσαν τις δυνάμεις του δύο ομάδες που είχαν πρωταγωνιστήσει στους ελληνικούς τελικούς: η Enigma από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση και η Alacrity από την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή.

Οι μαθήτριες μας λοιπόν, τέθηκαν αντιμέτωπες με άλλες 67 ομάδες από συνολικά 28 χώρες από κάθε άκρη του πλανήτη. Κατάφεραν να καταλάβουν τη 13η θέση στη συνολική κατάταξη αλλά πέτυχαν και μία ξεχωριστή διάκριση.

Η Athena Racing κέρδισε το βραβείο “FIA Women in Motorsport Award” ως η καλύτερη ομάδα στον κόσμο για το 2023, με αμιγώς γυναικεία σύνθεση!

 

 

Πηγή : gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.