ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πάλη: «Ασημένιος» ο Αθανασιάδης στο Παγκόσμιο βετεράνων
Πάλη: «Ασημένιος» ο Αθανασιάδης στο Παγκόσμιο βετεράνων
(Φώτο : gazzetta.gr)
21 Οκτ
0
Σχόλια

Πάλη: «Ασημένιος» ο Αθανασιάδης στο Παγκόσμιο βετεράνων

Πρώτη ημέρα ελληνορωμαϊκής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Βετεράνων στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος» στο Λουτράκι και η Ελλάδα έφτασε τα τέσσερα μετάλλια στην διοργάνωση.

Το τέταρτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Βετεράνων – μετά τα δύο χρυσά από Μπεντινίδη και Παπαδόπουλο και το χάλκινο του Κλειούση – ήρθε από τον Γιάννη Αθανασιάδη στα 78κ. της κατηγορίας Ε’ (έως 60 ετών) με το ασημένιο μετάλλιο.

Η πορεία του Έλληνα παλαιστή προς το βάθρο ξεκίνησε από τη φάση των «16» όπου νίκης με τεχνική υπεροχή (9-1) τον Τούρκο Σεντογκάν Αταλάι, και με τον ίδιο τρόπο (9-0) στα προημιτελικά τον Ιταλό Τζιανκάρλο Τζιμπελίνι. Στον ημιτελικό ο Αθανασιάδης επικράτησε του Σουηδού Γέρι Νίκλας Όλσον με 4-1.

Στον αγώνα για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, ο Αθανασιάδης δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με τεχνική υπεροχή από τον Φινλανδό Γιούκα Σαάρι.

Καλή πορεία έκανε στα 78κ. της κατηγορίας Β (έως 45 ετών) ο Ευθύμης Παπαγεωργίου που πραγματοποίησε απέκλεισε με τεχνική υπεροχή (8-0) τον Φινλανδό Γίρι Μάρκο Σιργιάενεν, αλλά στη συνέχεια έμεινε εκτός ημιτελικού από τον Αμερικανό Αντρέι Στάσονακ που επικράτησε με τεχνική υπεροχή (9-0).

Στις λεπτομέρειες έμεινε εκτός προημιτελικών στα 88κ. της κατηγορίας Β’ (έως 45 ετών) ο Νίκος Σπυριδάκης. Ο Έλληνας παλαιστής προηγήθηκε με 1-0 του Τζέραλντ Ντουέιν Χάρις ΙΙ, αλλά ο Αμερικανός ισοφάρισε σε 1-1 λιγότερο από ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα και επειδή ήταν αυτός που πήρε και το τελευταίο σημείο κέρδισε και την πρόκριση.

Ο Βασίλης Καλούμενος στα 88κ. της κατηγορίας Β’ (έως 45 ετών) ηττήθηκε στον προκριματικό με πτώση από τον Καζάκο Γεσεντάι Χαπάρ,. Ενώ είχε και μια δεύτερη ευκαιρία μέσω των ρεπεσάζ, όπου όμως έχασε με πτώση από τον Σουηδό Καραπέτ Κιρακοσιάν.

Στην φάση των «16» των 88κ. της κατηγορίας Β’ (έως 45 ετών), ο Γιάννης Σπυριδάκης αν και προηγήθηκε με 1-0 τελικά ηττήθηκε με 5-1 από τον Εβγκένι Γκλαζκόφ (ανεξάρτητος).

 

 

Πηγή : gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.