ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Συνάντηση Μητσοτάκη με Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο – «Ανησυχούμε για την κλιμάκωση στην Μέση Ανατολή»
Συνάντηση Μητσοτάκη με Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο – «Ανησυχούμε για την κλιμάκωση στην Μέση Ανατολή»
(Φωτο: newsit.gr)
19 Οκτ
0
Σχόλια

Συνάντηση Μητσοτάκη με Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο – «Ανησυχούμε για την κλιμάκωση στην Μέση Ανατολή»

Συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με και αφορμή τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ως φρικιαστική την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, και τόνισε πως η Ελλάδα εργάζεται στο να υπάρξει ανθρωπιστική βοήθεια προς τους αμάχους.

«Τώρα που τελείωσε και ο εκλογικός κύκλος η προσοχή μας στρέφεται στην τρέχουσα επικαιρότητα και την εγχώρια και ανησυχούμε για την κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Μέση Ανατολή, που έχει θύματα αμάχους μετά και την φρικιαστική επίθεση στο Ισραήλ από τη Χαμάς» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Έχω τονίσει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα αλλά και την ανάγκη αυτό να γίνει με σεβασμό στους κανόνες του διεθνούς δικαίου και στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στη Λωρίδα της Γάζας. Είναι σημαντικό να αποκατασταθεί η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω Αιγύπτου. Θα έχω την ευκαιρία να βρεθώ το Σάββατο στην Αίγυπτο για να μεταφέρω τις απόψεις της Ελλάδας. Έχουμε διεκδικήσει και κερδίσει το ρόλο μας ως πυλώνα σταθερότητα» ανέφερε.

Επίσης υποστήριξε πως «είμαστε αξιόπιστοι συνομιλητές όλων των κυβερνήσεων Τιμούμε τις συμμαχίες μας και είμαστε αξιόπιστοι εταίροι. Και επιθυμούμε την αποκλιμάκωση της έντασης. Στα εγχώρια ζητήματα η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιμένει στην μεταρρυθμιστική της ατζέντα. Είχαμε υπουργικό συμβούλιο και κλείσαμε μέτωπα από το παρελθόν αλλά και αντιμετωπίζουμε προκλήσεις και δίνουμε έμφαση στην λειτουργία του κράτους. Ανακοινώσαμε μια επιτροπή τεχνητής νοημοσύνης με πρόεδρο τον Κωνταντίνο Δασκαλάκη που θα συμβουλεύει την κυβέρνηση στο ανώτατο επίπεδο. Πρέπει να διαχειριστούμε τις απειλές με ένα ρυθμιστικό πλαίσιο αλλά και το πως θα αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό που δραστηριοποιείται σε αυτό το χώρο».

 

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.