ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Κυριάκος Γιαννόπουλος: «Με χρήματα της εθνικής πόλο ανδρών πληρώσαμε 33.770 ευρώ στην ΕΡΤ, για να καλύψει το παγκόσμιο κύπελλο κολύμβησης»
Κυριάκος Γιαννόπουλος: «Με χρήματα της εθνικής πόλο ανδρών πληρώσαμε 33.770 ευρώ στην ΕΡΤ, για να καλύψει το παγκόσμιο κύπελλο κολύμβησης»
(Φώτο : gazzetta.gr)
19 Οκτ
0
Σχόλια

Κυριάκος Γιαννόπουλος: «Με χρήματα της εθνικής πόλο ανδρών πληρώσαμε 33.770 ευρώ στην ΕΡΤ, για να καλύψει το παγκόσμιο κύπελλο κολύμβησης»

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου ότι από το ταμείο της ομοσπονδίας βγήκαν 33.770,16 ευρώ, χρήματα που αφορούσαν την προετοιμασία της εθνικής ομάδας πόλο ανδρών και ζήτησε η ΕΡΤ για να καλύψει το παγκόσμιο κύπελλο κολύμβησης.

Μύδρους εναντίον της διοίκησης της ΕΡΤ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος αναφορικά με το πώς έκλεισε η συμφωνία τηλεοπτικής κάλυψης του παγκοσμίου κυπέλλου κολύμβησης στο ΟΑΚΑ.

Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος αποκάλυψε πως η ομοσπονδία υποχρεώθηκε να δώσει 33.770,16 ευρώ, χρήματα που αφορούσαν την προετοιμασία της εθνικής ομάδας πόλο ανδρών και ζήτησε η ΕΡΤ για να καλύψει τη διοργάνωση.

«Η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν μπορούσε να μην έχει τηλεοπτική κάλυψη. Έτσι όπως παρουσιάστηκε από την ΕΡΤ το υλικό ήταν εντυπωσιακό και αυτό οφείλεται στην τεχνογνωσία των τεχνικών και οφείλουμε να το πούμε και να το τονίσουμε.

Εκ της διοίκησης όμως, ειπώθηκε ότι η κολύμβηση δεν πουλάει. Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Η τηλεοπτική κάλυψη ήταν βασική προϋπόθεση για να μας δώσει η World Aquatics τη διοργάνωση.

Απευθυνθήκαμε στη Δημόσια Τηλεόραση, η απάντηση αρχικά ήταν αρνητική, στη συνέχεια μας ζήτησαν 33.770,16 χιλιάδες ευρώ και μάλιστα με deadline. “Σήμερα σας το λέμε, αύριο θέλουμε απάντηση”, ήταν αυτό που ακούσαμε. Έπρεπε να βρούμε τα χρήματα. Με τους συνεργάτες μου είδαμε πως είχαμε δύο μόνο λύσεις, ή να κόψουμε χρήματα από όσους έχουν προκριθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ή από όσους διεκδικούν την πρόκριση.

Λυπάμαι που το λέω, αλλά κόψαμε τα χρήματα της εθνικής ομάδας πόλο ανδρών. Τους “ασημένιους” Ολυμπιονίκες και πρέπει να πάω με τον Γιώργο Αφρουδάκη να απολογηθούμε. Αυτό είναι μια μεγάλη ντροπή. Αυτό που μας έκανε η δημόσια τηλεόραση είναι μια μεγάλη ντροπή.

Ευτυχώς δέχτηκαν να τους δώσουμε το ποσό σε τρεις δόσεις και και πρέπει να είμαστε και ευγνώμονες, η πρώτη ήδη πληρώθηκε, η δεύτερη στις 10 Νοεμβρίου και η τρίτη στις 10 Δεκεμβρίου.

Η ΕΡΤ προτιμά να προβάλει ανώνυμες εταιρείες με εκατομμύρια, να προβάλλει Λιθουανούς, Αμερικάνους και Σέρβους και όχι τους Έλληνες αθλητές. Θα προτρέψω τους αθλητές μας να μη μιλούν στη Δημόσια Τηλεόραση», είπε ο Κυριάκος Γιαννόπουλος.

«Η Περιφέρεια το γύρισε στο καλαματιανό»

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ αναφέρθηκε και στην απουσία της Περιφέρειας. λέγοντας: «Το οικονομικό βάρος της διιοργάνωσης ήταν μεγάλο, έτσι προσπαθήσαμε να βρούμε κάποιους χορηγούς. Απευθυνθήκαμε στην Περιφέρεια, το σκέφθηκαν, το σκέφθηκαν δεύτερη, το σκέφθηκαν τρίτη φορά στο τέλος το γύρισαν στο καλαματιανό» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Γιαννόπουλος.

«Η ΕΡΤ δεν δείχνει το πρωτάθλημα για τους δικούς της λόγους»

Σε ερώτηση του Gazzetta για το αν η ΚΟΕ έχει βελτιώσει το προϊόν της, το πρωτάθλημα της Α1, ώστε να γίνει πιο ελκυστικό και προς την ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας απάντησε: «Η ΕΡΤ δεν δείχνει το πρωτάθλημα για τους δικούς της λόγους, σε ένα πρωτάθληνα στο οποίο μετέχουν κυρίως Έλληνες αθλητές, Ολυμπιονίκες και σπουδαίοι ξένοι. Σίγουρα πρέπει να γίνουν βελτιώσεις. Σε θέματα εγκαταστάσεων που είτε ανήκουν στους δήμους, είτε στη ΓΓΑ, δεν μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις. Υπάρχει έλλειψη σεβασμού προς τους πρωταγωνιστές μας από την ΕΡΤ».

 

 

Πηγή : gazzetta.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.