ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ
Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ
18 Οκτ
0
Σχόλια

Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ

Ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή για την τραγωδία με το τρένο στα Τέμπη, αφέθηκε ελεύθερος με δύο περιοριστικούς όρους… Ο πρώτος είναι να πληρώσει εγγύηση 50.000 ευρώ και ο δεύτερος είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Σε βάρος του πρώην προέδρου του ΟΣΕ έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ατόμων, και δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία και βαριές σωματικές βλάβες κατά συρροή από αμέλεια.

Η δίωξη ασκήθηκε στα τέλη Αυγούστου, ωστόσο δεν απολογήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου αφού ήταν η ημέρα που η Θεσσαλία πλημμύρισε λόγω της κακοκαιρίας.

Υπενθυμίζεται ότι διώκεται επίσης σε βαθμό πλημμελλήματος για παράβαση καθήκοντος καθώς ήταν ο άνθρωπος που υπέγραψε την μετακίνηση του σταθμάρχη, οποίος φέρεται να έκανε και το μοιραίο λάθος τη βραδιά του δυστυχήματος.

Για την τραγωδία στα Τέμπη έχει ασκηθεί δίωξη σε 15 ανθρώπους, δύο έχουν προφυλακιστεί ο 59χρονος σταθμάρχης και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ στη Θεσσαλία.

Αύριο, Πέμπτη, απολογείται μέλος του Δ.Σ. του ΟΣΕ και την άλλη εβδομάδα άλλος ένας πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.