ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ιστιοπλοΐα: Χρυσό μετάλλιο για τον Τσορτανίδη σε διεθνή αγώνα της Ιταλίας
Ιστιοπλοΐα: Χρυσό μετάλλιο για τον Τσορτανίδη σε διεθνή αγώνα της Ιταλίας
(Φώτο : protothema.gr)
18 Οκτ
0
Σχόλια

Ιστιοπλοΐα: Χρυσό μετάλλιο για τον Τσορτανίδη σε διεθνή αγώνα της Ιταλίας

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Λεωνίδας Τσορτανίδης σε  διεθνή αγώνα στα iQFOiL που έγινε στο Τόρμπολε της Ιταλίας.

Πρόκειται για μια σειρά αγώνων της ολυμπιακής κατηγορίας στην οποία παίρνουν μέρος πολύ γνωστά ονόματα των iQFOiL.

Ο Τσορτανίδης, λοιπόν, κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση και να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Έγιναν 12 ιστιοδρομίες και ο ιστιοπλόος του Ν.Ο Ανδρου τερμάτισε 6, 12, 7, 8, 5, 5, 7, 3, 5, 5, 29 και 3.

Από την αρχή μέχρι το τέλος της διοργάνωσης ο Λ. Τσορτανιδης ήταν σταθερός και απέναντι σε σπουδαίους αντιπάλους έδειξε το υψηλό του επίπεδο. Συνολικά έτρεξαν 28 σκάφη από 16 χώρες.

Σε αυτόν τον αγώνα έλαβε μέρος και ο πολύπειρος Βύρωνας Κοκκαλάνης, ο οποίος πήγε αρκετά καλά και τερμάτισε στην 7η θέση. Τα πλασαρίσματά του του ήταν 2, 7, 16, 20, 10, 10, 5, 29, 29, 9, 11 και 11 αντίστοιχα.

4ος ο Μαραμενίδης στο Κάλιαρι 

Αλματώδης είναι η βελτίωση που έχει ο Αλέξανδρος Κάμερον Μαραμενίδης στα Formula Kite. Ο ιστιοπλόος του Α.Ι.Ο. Ρίου Ιάσων αγωνίζεται μόλις ένα χρόνο στη νέα ολυμπιακή κατηγορία και μετά από τεράστια προσπάθεια και μια σειρά απαιτητικών διεθνών αγώνων κατάφερε να προκριθεί στους τελικούς του παγκοσμίου κυπέλλου Kitefoil World Series!

Ο Μαραμενίδης, μάλιστα, θα διεκδικήσει και τη συμμετοχή της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στην τελευταία ευκαιρία που θα έχουν πέντε ακόμη ευρωπαϊκές χώρες τον Απρίλιο στο Ιέρ.

Την περασμένη Κυριακή ολοκληρώθηκε στο Κάλιαρι ένας ακόμη αγώνας της σειράς του παγκοσμίου κυπέλλου και ο Ελληνας αθλητής πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση. Σε σύνολο 45 σκαφών από 20 χώρες τερμάτισε 4ος!

Μετά από 10 ιστιοδρομίες ο Αλέξανδρος Κάμερον Μαραμενίδης προκρίθηκε στους 8 καλύτερους ιστιοπλόους, οι οποίοι χωρίστηκαν σε δυο γκρουπ της ημιτελικής φάσης. Ο αθλητής μας τερμάτισε 1ος στο δικό του γκρουπ και πέρασε στην τελική 4άδα.

Πρόκειται για τιμητική θέση, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Μαραμενίδης έλαβε μέρος για πρώτη φορά στους τελικούς και είχε αντιπάλους τα μεγαθήρια της κατηγορίας που ασχολούνται αρκετά χρόνια με τα Formula Kite και ιδιαίτερα ιστιοπλόους από Γαλλία, Ιταλία, Αμερική και Αυστραλία.

Ο επόμενος αγώνας των τελικών Kitefoil World Series θα διεξαχθεί στην Κίνα από 29 Νοεμβρίου μέχρι 3 Δεκεμβρίου.

 

 

Πηγή : protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.