ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς διαφημίζει ότι φτιάχνει τις ρουκέτες που εξαπολύει στους Ισραηλινούς από σωλήνες νερού (βίντεο)
Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς διαφημίζει ότι φτιάχνει τις ρουκέτες που εξαπολύει στους Ισραηλινούς από σωλήνες νερού (βίντεο)
(Φώτο : .protothema.gr)
12 Οκτ
0
Σχόλια

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς διαφημίζει ότι φτιάχνει τις ρουκέτες που εξαπολύει στους Ισραηλινούς από σωλήνες νερού (βίντεο)

Τις μεθόδους με τις οποίες η Χαμάς κατασκευάζει τις φονικές ρουκέτες, με τις οποίες χτυπούν από το Σάββατο περιοχές του Ισραήλ, παρουσιάζει η παλαιστινιακή οργάνωση σε βίντεο που ανήρτησε.

Σε αυτό, οι άντρες της Χαμάς διακρίνονται να «ξηλώνουν» από το έδαφος σωλήνες νερού και να τις επεξεργάζονται, για να τις χρησιμοποιήσουν σαν τη βασική πρώτη ύλη για τις ρουκέτες. Παράλληλα, φαίνονται να πραγματοποιούν υποβρύχιες «επιδρομές» και σε ναυάγια, αποσπώντας οτιδήποτε μεταλλικό θα μπορούσε να τους βοηθήσει στο καταστροφικό τους έργο.

Δείτε το βίντεο

Αγωγούς άνω των 30 μιλίων έχει χρηματοδοτήσει η ΕΕ στην Παλαιστίνη

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει βοηθήσει, μέσω αναπτυξιακών κονδυλίων, στην κατασκευή περισσότερων από 30 μιλίων αγωγών νερού για τους Παλαιστίνιους, παρά το γεγονός ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς καυχιούνται κατά καιρούς για την ικανότητά τους να «χτίζουν» ένα οπλοστάσιο αυτοσχέδιων ρουκετών από σωλήνες.

Οι Βρυξέλλες έχουν διαθέσει σχεδόν 100 εκατομμύρια ευρώ για έργα αγωγών, σε εδάφη που ελέγχονται από την ισλαμιστική οργάνωση την τελευταία δεκαετία, όπως διαπιστώθηκε από ανάλυση του βρετανικού Telegraph για την εξωτερική βοήθεια του μπλοκ στην Παλαιστίνη.

Η συγκεκριμένη αποκάλυψη ήρθε εν μέσω μιας αυξανόμενης διεθνούς διαμάχης για τις μελλοντικές δωρεές προς τη Γάζα, υπό τον φόβο ότι οι ανθρωπιστικές δωρεές θα μπορούσαν να πέσουν στα χέρια της Χαμάς.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης έκτακτες συνομιλίες σχετικά με τη βοήθεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ετησίως προς την Παλαιστίνη, αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι οι δωρεές τέθηκαν υπό επανεξέταση ως απάντηση στην τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ. Παράλληλα, το πρωί της Πέμπτης ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε το «πάγωμα» των αναπτυξιακών κονδυλίων του Βερολίνου προς τη Γάζα.

Ο Ζοσέπ Μπορέλ, ο επικεφαλής διπλωμάτης της ΕΕ, ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι η βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους θα συνεχιστεί, πράγμα που σημαίνει ότι 218 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον θα διανεμηθούν στον παλαιστινιακό λαό μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

 

 

Πηγή : protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.