ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πόλεμος στο Ισραήλ: «Έλεγα στον τετράχρονο γιο μου πως οι σειρήνες των βομβαρδισμών είναι ασθενοφόρα»
Πόλεμος στο Ισραήλ: «Έλεγα στον τετράχρονο γιο μου πως οι σειρήνες των βομβαρδισμών είναι ασθενοφόρα»
(Φωτο: newsit.gr)
10 Οκτ
0
Σχόλια

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Έλεγα στον τετράχρονο γιο μου πως οι σειρήνες των βομβαρδισμών είναι ασθενοφόρα»

Οι ιστορίες των ανθρώπων που επέστρεψαν από τον πόλεμο στο Ισραήλ δε μπορούν να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Όπως τα όσα διηγήθηκε στους δημοσιογράφους μία μητέρα τριών παιδιών που επέστρεψε με την οικογένειά της στη Θεσσαλονίκη.

«Το μεγαλύτερο παιδί μας είναι τεσσάρων οπότε δεν πολυκαταλάβαινε ακόμα τι συμβαίνει. Κάθε φορά που ακούγονταν οι σειρήνες νόμιζε πως είναι ασθενοφόρο. Και έτσι συνεχίσαμε να λέμε κι εμείς» περιέγραψε, μόλις λίγα λεπτά μετά την επιστροφή της στη χώρα μας.

Η οικογένεια, το μικρότερο παιδί της οποίας είναι λίγων ημερών, μπορεί πλέον να ανασάνει με ανακούφιση.

Το ίδιο και ο άνδρας από το Ισραήλ που περιέγραψε στα αγγλικά, τα όσα εκείνος έζησε. Η δική του οικογένεια μένει σε μια πόλη, στη νότια πλευρά της Γάζας.

«Η Χαμάς μπήκε στην πόλη και έσφαξε τους γείτονές τους. Οι γείτονές τους δολοφονήθηκαν. Έχουν σκοτώσει πάνω από χίλιους ανθρώπους του Ισραήλ αλλά και Αμερικανούς, Καναδούς, Γερμανούς… Ανθρώπους από όλο τον κόσμο! Έχω ένα φίλο από τον Καναδά που σκοτώθηκε από τρομοκράτες της Χαμάς. Η κατάσταση είναι τρομακτική».

«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πώς προσπαθούν να δολοφονήσουν τον οποιοδήποτε. Σκοτώνουν όποιον βλέπουν! Οι πύραυλοι πέφτουν παντού και οι άνθρωποι τρέχουν στα καταφύγια. Η κατάσταση είναι τρομακτική» κατέληξε.

«Πολλοί νεκροί…» σχολίασε σοκαρισμένη μία γυναίκα και ένας άλλος άνδρας συμπλήρωσε: «Κάθε λίγη ώρα πρέπει να πας στο καταφύγιο για να σωθείς από τους πυραύλους».

Κι αν αυτοί οι άνθρωποι γλίτωσαν από τη φρίκη, η σκέψη τους παραμένει πίσω… Εκεί που ακόμα χιλιάδες άλλοι, ζουν τον εφιάλτη του πολέμου και «παίζουν» με τον θάνατο κάθε λεπτό που περνάει.

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.