ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πόλεμος στο Ισραήλ: Σφοδρή «απάντηση» - Ισοπεδώνουν κτήρια στη Γάζα - Δείτε βίντεο της πολεμικής αεροπορίας
Πόλεμος στο Ισραήλ: Σφοδρή «απάντηση» – Ισοπεδώνουν κτήρια στη Γάζα – Δείτε βίντεο της πολεμικής αεροπορίας
(Φώτο : protothema.gr)
09 Οκτ
0
Σχόλια

Πόλεμος στο Ισραήλ: Σφοδρή «απάντηση» – Ισοπεδώνουν κτήρια στη Γάζα – Δείτε βίντεο της πολεμικής αεροπορίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται σφοδρή «απάντηση» των Ισραηλιών στα μαζικά πυραυλικά χτυπήματα που δέχτηκαν νωρίτερα στα εδάφη τους.

Αεροσκάφη του Ισραήλ βομβαρδίζουν στόχους στη Γάζα, ισοπεδώνοντας κτήρια, όπως φαίνεται στο συγκλονιστικό βίντεο που δημοσίευσε η πολεμική αεροπορία της χώρας.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας, ανέφερε πως δεκάδες είναι οι άνθρωποι σκοτώθηκαν από την ισραηλινή επίθεση σε καμπ ορσφύγων στη Τζαμπαλίγια.

Τουλάχιστον 493 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον αποκλεισμένο παλαιστινιακό θύλακα από το Σάββατο, σύμφωνα με απολογισμό των νεκρών που είχε δώσει νωρίτερα σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκαλάντ, ανακοίνωσε την κλιμάκωση των μέτρων κατά της Λωρίδας της Γάζας, που ελέγχεται από το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, επιβάλλοντας στον θύλακα «ολικό αποκλεισμό» και «πλήρη πολιορκία» στο πλαίσιο της οποίας θα απαγορεύονται οι εισαγωγές τροφίμων και καυσίμων.

«Επιβάλλουμε πλήρη πολιορκία στη Γάζα», ανέφερε ο Γκαλάντ σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του. «Ούτε ηλεκτρικό, ούτε νερό, ούτε καύσιμα», υπογράμμισε, σχολιάζοντας ότι τα μέτρα αυτά λαμβάνονται στο πλαίσιο της μάχης του Ισραήλ εναντίον «αποκτηνωμένων ανθρώπων».

Περίπου 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι ζουν μέσα στη φτώχεια στη Λωρίδα της Γάζας, μια πυκνοκατοικημένη περιοχή στην οποία το Ισραήλ έχει επιβάλει αυστηρό αποκλεισμό από το 2007.

Δείτε βίντεο: Το Ισραήλ ισοπεδώνει τη Γάζα – Η πολεμική αεροπορία χτυπά κτήρια

 

 

Πηγή : protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.