ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Φώτης Ζησιμόπουλος: Ο δρομέας που θέλει να σπάει «φράγματα» στα χνάρια του μύθου του Γιάννη Κούρου
Φώτης Ζησιμόπουλος: Ο δρομέας που θέλει να σπάει «φράγματα» στα χνάρια του μύθου του Γιάννη Κούρου
(Φώτο : gazzetta.gr)
04 Οκτ
0
Σχόλια

Φώτης Ζησιμόπουλος: Ο δρομέας που θέλει να σπάει «φράγματα» στα χνάρια του μύθου του Γιάννη Κούρου

Ο Φώτης Ζησιμόπουλος έσπασε ένα ακόμη φράγμα και πλέον χτίζει τον δικό του μύθο γύρω από τις υπέρ αποστάσεις και το Σπάρταθλον.

Το Σπάρταθλον φαίνεται πως ταιριάζει «γάντι» στον Φώτη Ζησιμόπουλο. Αν και πάντα ήταν δρομέας που του αρέσει να τρέχει στο βουνό, η διαδρομή Αθήνα – Σπάρτη έχει… μπόλικη άσφαλτο. Έχει όμως και το βουνό, τις ανηφόρες κι αυτό το κάνει πιο… υποφερτό.

Μάλλον του ταίριαξε ο αγώνας και η διαδρομή. Είναι αθλητής που θέλει να τρέχει εκτός στάδιο. Εντός σταδίου… κουράζεται το μάτι του και δεν βγάζει τις επιδόσεις που θέλει.

Γι’ αυτό και δεν κατάφερε πέρυσι να ολοκληρώσει τον αγώνα 24 ωρών στη Βαρκελώνη, όπου ήθελε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ των 309 χιλιομέτρων και 399 μέτρων.

Αν λάβουμε όμως υπόψιν τον συγκλονιστικό χρόνο που έκανε στο Σπάρταθλον την Κυριακή (19 ώρες και 55 λεπτά), τότε το επιχείρημα ίσως επαναληφθεί με επιτυχία στο μέλλον.
Ο Ζησιμόπουλος κέρδισε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον αγώνα και ξεπέρασε τον σπουδαίο Γιάννη Κούρο σε χρόνο, για να αφήσει πλέον και ο ίδιος το αποτύπωμά του και τυπικά, ως αθλητής πρότυπο για τις υπέρ αποστάσεις.

«Μου αρέσει αυτό, να βελτιώνομαι, να εξελίσσομαι, το κυνηγάω έντονα, αν και κάθε φορά που βρίσκομαι σε αγώνα, λέω πως θα δεν πρόκειται να τρέξω ξανά ποτέ» είχε πει πρόσφατα σε συνέντευξή του.

Το Σπάρταθλον τον… τραβάει

«Έβλεπα παιδιά το 2019 που έβγαιναν στο εξωτερικό και σκεφτόμουν “πω πω, τρέχει στο εξωτερικό, τι κάνει”, αλλά μέσα στο μυαλό μου υπήρχε η σκέψη να έβγαινα κι εγώ σε αγώνα έξω από την Ελλάδα, το έβλεπα μπροστά, αλλά το θεωρούσα κάτι μεγάλο. Ο πρώτος μου αγώνα στο εξωτερικό ήταν στο τέλος του 2019, αν θυμάμαι καλά, ήταν ένας μικρός αγώνας στην Ισπανία, ένα 20άρι. Τυχαία είχα πάει με τον Σάκη Δασκαλόπουλο, αλλά έβλεπα τους αθλητές που πήγαιναν στο εξωτερικό και το θεωρούσα κάτι μεγάλο. Αλλά τελικά όλα μύθος είναι, αρκεί να έχει τη δυνατότητα και να πεις “θα το κάνω κι εγώ, μπορώ, γιατί όχι;”» είπε ο Ζησιμόπουλος που παρά το δύσκολο εγχείρημα των υπέρ αποστάσεων, έχει κάνει μεγάλο αριθμό αγώνων.

«Το “Σπάρταθλον” με τραβάει πολύ, κακά τα ψέματα» έλεγε ο εξαιρετικός αυτός δρομέας που πήγε με στόχο να σπάσει το φράγμα των 20 ωρών και τα κατάφερε.

https://www.facebook.com/spartathlonGR/posts/730824732421863?ref=embed_post

Με βάση το Αγρίνιο, όπου ζει με την οικογένειά του και εργάζεται ως αστυνομικός (μαζί του… παρασέρνει και τα δύο του παιδιά τα οποία τους αρέσει να προπονούνται μαζί του), κυνηγάει κάθε φορά να ξεπεράσει τα όρια που βάζει το μυαλό του.

«Είμαι άνθρωπος που θέλω να ρισκάρω, ο κόσμος σε θέλει να είσαι συνέχεια πρώτος, στην κορυφή, αλλά αυτό δεν γίνεται. Αν δεν δοκιμάσεις να βγεις έξω, να ρισκάρεις, να φας τα μούτρα σου, να ψηθείς μέσα από αυτό, δεν υπάρχει εξέλιξη».

 

 

Πηγή : gazzetta.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.