ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ξιφασκία: Αργυρό η Γεωργιάδου στη Γάνδη, χρυσό η Κουρούση στην Τιφλίδα
Ξιφασκία: Αργυρό η Γεωργιάδου στη Γάνδη, χρυσό η Κουρούση στην Τιφλίδα
(Φώτο : gazzetta.gr)
03 Οκτ
0
Σχόλια

Ξιφασκία: Αργυρό η Γεωργιάδου στη Γάνδη, χρυσό η Κουρούση στην Τιφλίδα

Με μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις ξεκίνησε η σεζόν για της Ελληνίδες ξιφομάχους.

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η πρωταθλήτρια της ξιφασκίας Δέσποινα Γεωργιάδου, στον αγώνα Satellite σπάθης γυναικών στη Γάνδη του Βελγίου.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έφτασε αήττητη μέχρι τον τελικό, νικώντας μάλιστα με 15-13 στον ημιτελικό τη Γαλλίδα Μανόν Απίτι-Μπρουνέ που βρίσκεται στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης. Στον τελικό γνώρισε την ήττα από την Αζέρα Άνα Μπάστα 15-4 και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.

Η αθλήτρια του Χρήστου Σαΐνη θα συνεχίσει τους αγώνες της το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στον αγώνα Satellite στην Τυφλίδα της Γεωργίας και το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στον αγώνα Satellite της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία.

Η Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην πρώτη διεθνή της συμμετοχή για τη νέα αγωνιστική σεζόν, στο ευρωπαϊκό κύπελλο νεανίδων που διεξήχθη στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Σε ημιτελικό και τελικό επικράτησε των Ουζμπέκων Ναργκίζα Γιακσιμπάεβα και Σερβάρα Γάνιεβα αντίστοιχα με 15-14 και 15-7. Πολλά συγχαρητήρια στην ίδια αλλά και το προπονητή της Γιάννη Νοταρά.

Στον ίδιο αγώνα η Εβίτα Καβέλη (ΟΣΦΠ) κατέκτησε την 34η θέση, ενώ την προηγούμενη μέρα στο κύπελλο σπάθης εφήβων ο Θωμάς Αβραάμ Γρόλλιος (Άρης Θεσσαλονίκης) κατέκτησε την 26η θέση και ο Ευθύμιος Γιακουστίδης (Άρης Θεσσαλονίκης) την 42η θέση.

 

 

Πηγή : gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.