ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τουρκία: Έκρηξη και πυροβολισμοί κοντά στο κοινοβούλιο στην Άγκυρα – Νεκροί οι δύο δράστες
Τουρκία: Έκρηξη και πυροβολισμοί κοντά στο κοινοβούλιο στην Άγκυρα – Νεκροί οι δύο δράστες
(Φώτο : newsbeast.gr)
01 Οκτ
0
Σχόλια

Τουρκία: Έκρηξη και πυροβολισμοί κοντά στο κοινοβούλιο στην Άγκυρα – Νεκροί οι δύο δράστες

Συναγερμός σήμανε στην Τουρκία το πρωί της Κυριακής, καθώς λίγο πριν από την τελετή έναρξης της νέας κοινοβουλευτικής χρονιάς ακούστηκαν εκρήξεις και πυροβολισμοί στην Άγκυρα και πιο συγκεκριμένα στη λεωφόρο İsmet İnönü, όπου βρίσκονται η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση και τα υπουργεία.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, αλλά και ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με το CNN Turk, η έκρηξη έγινε σε ένα γκρι επαγγελματικό όχημα.

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών λέει ότι η έκρηξη στην πρωτεύουσα είναι «τρομοκρατική επίθεση».

Δύο τρομοκράτες εμφανίστηκαν με ελαφρύ στρατιωτικό όχημα περίπου στις 09:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών και εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβα, διευκρίνισε το υπουργείο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένας από τους δράστες της επίθεσης «εξουδετερώθηκε» και ο άλλος σκοτώθηκε όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε. Δύο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών για την επίθεση στην Άγκυρα:

Σε δήλωσή του στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ΥΠΕΣ Αλί Γερλίκαγια ανέφερε: «Γύρω στις 09.30, δύο τρομοκράτες που ήρθαν με ένα ελαφρύ επαγγελματικό όχημα μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών μας, πραγματοποίησαν βομβιστική επίθεση. Ο ένας από τους τρομοκράτες ανατινάχθηκε και ο άλλος τρομοκράτης εξουδετερώθηκε. Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς τραυματίστηκαν ελαφρά 2 αστυνομικοί μας. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους ήρωές μας. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί αμείλικτα μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης».

Αφού ακούστηκε η έκρηξη, ομάδες εξουδετέρωσης βομβών ελέγχουν ένα όχημα σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου με τις πόρτες του ανοιχτές και τα παράθυρα σπασμένα.

Μετά τον πανικό που προκλήθηκε η κυκλοφορία διεκόπη σε ορισμένους δρόμους και ακούστηκαν οι ήχοι των ασθενοφόρων που έσπευσαν στην περιοχή.

 

 

Πηγή : newsbeast.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.