ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Λ. Πετρούνιας: Η εντυπωσιακή εμφάνιση στο παγκόσμιο τον έφερε στα φαβορί
Λ. Πετρούνιας: Η εντυπωσιακή εμφάνιση στο παγκόσμιο τον έφερε στα φαβορί
(Φώτο : kathimerini.gr)
30 Σεπ
0
Σχόλια

Λ. Πετρούνιας: Η εντυπωσιακή εμφάνιση στο παγκόσμιο τον έφερε στα φαβορί

Το χρυσό μετάλλιο και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αναμένεται να διεκδικήσει ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο Ολυμπιονίκης των κρίκων πήρε μέρος στους προκριματικούς του παγκοσμίου πρωταθλήματος (Αμβέρσα) και, ύστερα από μία εντυπωσιακή εμφάνιση, βαθμολογήθηκε με 14,900, μία βαθμολογία που τον τοποθέτησε στα φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του οργάνου που θα διεξαχθεί το επόμενο Σαββάτου (7/10). Αύριο (1/10), η Ελβίρα Κατσάλη θα αγωνιστεί στις ασκήσεις εδάφους, η Μαγδαληνή Τσιώρη στους ασύμμετρους ζυγούς (17.00 – 18.20) και ο Νίκος Ηλιόπουλος στο σύνθετο ατομικό (13.15 – 15.05).

Ο πρωταθλητής των κρίκων εκτέλεσε με άψογο τρόπο το πρόγραμμά του και έδειξε ότι είναι έτοιμος να διεκδικήσει ακόμα ένα μετάλλιο στην κορυφαία διοργάνωση της ενόργανης γυμναστικής. Βαθμολογήθηκε με 8,600 στην εκτέλεση και 6,300 στη δυσκολία. Η υψηλή βαθμολογία που συγκέντρωσε του έδωσε μία θέση στα φαβορί για την πρόκριση στον τελικό των κρίκων παρόλο που οι προκριματικοί ολοκληρώνονται, σήμερα (30/9), αργά το απόγευμα. Μέχρι τώρα έχουν αγωνιστεί 48 αθλητές και ο Πετρούνιας βρίσκεται στην πρώτη θέση αλλά το απόγευμα θα πάρουν μέρος οι Κινέζοι, οι οποίοι διαθέτουν εντυπωσιακά και υψηλής βαθμολογικής αξίας προγράμματα. Η επόμενη πρόκληση για τον Ολυμπιονίκη αναμένεται να είναι το προσεχές Σάββατο. Εάν καταφέρει να ανεβεί στην πρώτη θέση του βάθρου, τότε, μαζί με το χρυσό μετάλλιο θα πάρει και το «εισιτήριο» για το Παρίσι. Ο Στέφανος Τσολακίδης αγωνίστηκε στο δίζυγο αλλά με 12,933 βαθμούς έμεινε πολύ μακριά από την πρόκριση.

Από τη διοργάνωση της Αμβέρσας την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα πάρει, σε κάθε όργανο, ο αθλητής που θα αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής. Σε περίπτωση που ο νικητής έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στη διοργάνωση της Γαλλίας θα ταξιδέψει στο Παρίσι ο πρώτος επιλαχών.

Την πρόκριση μέσα από το σύνθετο ατομικό θα διεκδικήσουν αύριο Νίκος Ηλιόπουλος και τη Δευτέρα η νεαρή Αθανασία Μεσίρη. Από το σύνθετο ομαδικό τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα εξασφαλίσουν οκτώ αθλητές και 14 αθλήτριες (ένας ή μία από κάθε χώρα). Από την πρώτη οκτάδα ή 14άδα θα εξαιρεθούν όσοι κερδίσουν την ομαδική πρόκριση με τη χώρα τους, καθώς και οι εκπρόσωποι της «οικοδέσποινας» Γαλλίας.

 

Πηγή : kathimerini.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.