ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Καιρός – Μαρουσάκης: Η κακοκαιρία Elias φέρνει 300 με 500 τόνους βροχής στη Θεσσαλία
Καιρός – Μαρουσάκης: Η κακοκαιρία Elias φέρνει 300 με 500 τόνους βροχής στη Θεσσαλία
(Φωτο: newsit.gr)
25 Σεπ
0
Σχόλια

Καιρός – Μαρουσάκης: Η κακοκαιρία Elias φέρνει 300 με 500 τόνους βροχής στη Θεσσαλία

Τόνοι νερού αναμένεται να πλήξουν από σήμερα τη Θεσσαλία, προκαλώντας φόβους για νέες πλημμύρες στις ήδη πληγείσες περιοχές. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι ίδιες περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel αναμένεται τώρα να πληγούν από την κακοκαιρία Elias.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη για την πορεία της νέας κακοκαιρίας από το πρωί της Δευτέρας έχουν ξεκινήσει «καταιγίδες προς την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, κινείται σιγά σιγά το σύστημα πιο νότια και οργανώνεται και το βαρομετρικό χαμηλό με τις ηλεκτρικές εκκενώσεις μέσα στο Ιόνιο. Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα αφορά στην ουσία τα 2/3 της χώρας».

«Οι περιοχές που δεν θα επηρεαστούν τόσο πολύ θα είναι αυτές από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο βόρια. Εκεί σήμερα θα έχουμε βροχές και καταιγίδες, κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα – βράδυ θα μιλάμε για το δεύτερο ισχυρότερο κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα αφορά τη δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα» σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Open.

Ο ίδιος είπε πως και στην Αττική θα δούμε βροχές ιδιαίτερα την Τετάρτη και την Πέμπτη: «Ενδέχεται τα φαινόμενα τοπικά να είναι και ισχυρά και από την Πέμπτη και στη συνέχεια θα πάμε σε έναν πιο ομαλό καιρό, θα πέσει βέβαια η θερμοκρασία αλλά θα πάμε σε έναν άστατο καιρό με πιο ήπιες και πιο σταθερές βροχοπτώσεις».

Η κακοκαιρία Elias θα χτυπήσει και Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Κρήτη όπως θα απομακρύνεται από τη χώρα μας.

Προσοχή χρειάζεται ιδιαίτερα στην περιοχή της Θεσσαλίας όπου φαίνεται πως θα πέσει για άλλη μια φορά μεγάλος όγκος νερού, ανά στρέμμα με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για 300-500 τόνους από σήμερα, μέχρι και την Πέμπτη, συστήνοντας προσοχή και στη Λαμία.

Σε ανάρτησή του στο Facebook τόνισε πως πρέπει να δείξουμε την απαιτούμενη προσοχή, ενώ θέλησε να σημειώσει πως θα πέσει πολύ νερό και στέλνοντας το δικό του μήνυμα προς τους μετεωρολόγους κατέληξε λέγοντας πως: «Όταν περάσει η κακοκαιρία θα βγουν οι τελικές προγνώσεις».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.