ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Χάλκινη στα Κάτα η Τζωρτζίνα Ξένου στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες της Κρήτης!
Χάλκινη στα Κάτα η Τζωρτζίνα Ξένου στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες της Κρήτης!
(Φώτο : ufight.gr)
14 Σεπ
0
Σχόλια

Χάλκινη στα Κάτα η Τζωρτζίνα Ξένου στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες της Κρήτης!

Ολοκληρώθηκαν οι Παράκτιοι Μεσσογειακοί Αγωνες για το αγώνισμα των Κάτα, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο της Κρήτης υπό την αιγίδα της Ολυμπιακής επιτροπής, και οι οποίοι γίνονται κάθε 4 χρόνια.

Οι αθλητές που πλαισίωσαν την ελληνική ομάδα είναι για τους άνδρες οι: Μαρκεσίνης Λάμπρος και Κουμάσης Χάρης και για τις γυναίκες η Τζωρτζίνα Ξενου και η Αθήνα Τσιακμάκη.

Ο συντελεστής δυσκολίας για το αγώνισμα του Κάτα πάνω στην άμμο είναι σαφώς ανώτερος απ’ ότι στο τατάμι, μιας και ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του αγωνίσματος είναι οι γρήγορες μετακινήσεις και η ισορροπία, στοιχεία που είναι αδύνατο να επιτευχθούν πάνω στην άμμο χωρίς εξειδικευμένη προπόνηση και με τον ήλιο να μην είναι σύμμαχος μας όσον αφορά την σωστή εστίαση της προσοχής και την συγκέντρωση που απαιτούνται για την ορθή εκτέλεση του Κατα.

Παρ’ ολαυτά η ομάδα μας πραγματοποίησε αξιοπρεπέστατες και δυνατές εκτελέσεις με τους Λάμπρο Μαρκεσίνη και Χάρη Κουμάση να φτάνουν στην 13η θέση και 17η θεση αντίστοιχα και τις γυναίκες να κατακτούν: Αθήνα Τσιακμακη την 7η θέση και η Τζωρτζίνα Ξένου το Χάλκινο μετάλλιο το οποίο είναι και ένα απο τα 2 μετάλλια που έχουν έρθει μέχρι τώρα για την χώρα μας απ’ όλα τα αθλήματα που συμμετέχουν στα Beach games.

Την απονομή της Τζωρτζίνας εκανε ο πρόεδρος της Ολυμπιακής επιτροπής κύριος Σπύρος Καπράλος , ενώ την πρώτη μέρα παραβρέθηκε στην διοργάνωση και ο Υφυπουργός αθλητισμού κύριος Ιωάννης Βρούτσης.

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την παρουσία της στο αγώνισμα των κάτα τερματίζοντας στην 4η θέση απο τις 26 χώρες που συμμετείχαν.

Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα μας!

Ένα μεγάλο Ευχαριστώ απ’ ολους μας στην Ολυμπιακή Επιτροπή για την βοήθεια και την στήριξη καθώς και την Οργανωτική επιτροπή των αγώνων.

https://www.instagram.com/p/CxDlzaxsI2w/?utm_source=ig_embed&ig_rid=85cdbf4a-5576-49d5-863b-e2defdc11178

 

Πηγή : ufight.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.