ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Κακοκαιρία: Τα προϊόντα που έδινε ο θεσσαλικός κάμπος – Ποια θα ακριβύνουν τον χειμώνα
Κακοκαιρία: Τα προϊόντα που έδινε ο θεσσαλικός κάμπος – Ποια θα ακριβύνουν τον χειμώνα
(Φωτο: newsit.gr)
12 Σεπ
0
Σχόλια

Κακοκαιρία: Τα προϊόντα που έδινε ο θεσσαλικός κάμπος – Ποια θα ακριβύνουν τον χειμώνα

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές στον κάμπο της Θεσσαλίας μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, με χιλιάδες καλλιέργειες να βρίσκονται πλέον θαμμένες στα λασπόνερα.

Η καρδιά της αγροτικής παραγωγής της χώρας χτυπούσε στον θεσσαλικό κάμπο και αναπόφευκτα η μεγάλη καταστροφή στη Θεσσαλία αναμένεται να προκαλέσει μια αλυσιδωτή αντίδραση που θα προκαλέσει νέα άνοδο στις τιμές των αγροτικών προϊόντων – και όχι μόνο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, μετά την ολοκληρωτική καταστροφή στο θεσσαλικό κάμπο παραγωγοί, κτηνοτρόφοι και επιχειρηματίες, φοβούνται ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γεωργικών και κτηνοτροφικών συνεταιρισμών, ήδη σε ολόκληρη τη Θεσσαλία η καταστροφή που έχει καταμετρηθεί ανέρχεται σε 1 εκατομμύριο στρέμματα καλλιεργειών, περισσότερα από 10.000 ζώα έχουν πνιγεί, ενώ από τις αποθήκες της περιοχής το νερό παρέσυρε το 30% του αποθηκευμένου σιταριού της χώρας.

Σε ολόκληρη τη Θεσσαλία εκτιμούν ότι έχουν προκληθεί ζημιές σε περισσότερες από 5000 επιχειρήσεις εμπορίου και μεταποίησης.

Τα προϊόντα που έδινε παραδοσιακά ο θεσσαλικό κάμπος:

52,8% βιομηχανικής ντομάτας
38% βαμβακιού
54,7% αχλάδια
51,7% αμύγδαλα
39,5% κάστανα
26,3% καρύδια
19,4% εγχώριου πρόβειου γάλακτος
13,7% εγχώριου κατσικίσιου γάλακτος
18,5% βόειου κρέατος
19,7% βόειου γάλακτος
10% χοιρινού κρέατος
40% των μαλακών τυριών
25% των σκληρών τυριών

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.