ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Χαλκιαδάκης: Πρωταθλητής Ευρώπης στο σκιτ και πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Χαλκιαδάκης: Πρωταθλητής Ευρώπης στο σκιτ και πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
(Φώτο : gazzetta.gr)
12 Σεπ
0
Σχόλια

Χαλκιαδάκης: Πρωταθλητής Ευρώπης στο σκιτ και πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Μπάμπης Χαλκιαδάκης ήταν αλάνθαστος στον τελικό στο σκιτ ανδρών, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Όσιγιεκ και παράλληλα εξασφάλισε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στις πέντε οι ελληνικές προκρίσεις η σκοποβολή για το «Παρίσι 2024».

Την τέλεια εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μπάμπης Χαλκιαδάκης στο αγώνισμα του σκιτ ανδρών, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Όσιγιεκ της Κροατίας και παράλληλα εξασφάλισε το εισιτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

Μετά το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό στο σκοτ ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Μπακού, ο Έλληνας σκοπευτής έδειξε πανέτοιμος για μία ακόμη μεγάλη διάκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο Χαλκιαδάκης σημάδεψε το απόλυτο στον τελικό και με 60/60 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ισοφαρίζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ. Αντίπαλός του στον τελικό ήταν ο Μάρλον Αταρντ από τη Μάλτα, που είχε 54/60, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Ιταλό, Ταμάρο Κασάντρο.

«Yπερήφανος για όλη την ομάδα μου. Ευχαριστώ πολύ για μια ακόμα φορά τον συνεργάτη μου αθλητικό ψυχολόγο Νεκτάριο Σταύρου, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τη Σκοπευτικη Ομοσπονδία Ελλάδος. Θέλω να γράψω πολλά, άλλα τα γεγονότα στην πατρίδα μας δεν μου το επιτρέπουν. Αφιερωμένο αυτό το μετάλλιο σε όσους δοκιμάζονται αυτές τις μέρες στην πατρίδα μας, ευχόμενοι να είναι υγιείς και ασφαλείς» έγραψε μετά την επιτυχία του ο Μπάμπης Χαλκιαδάκης.

Ο Χαλκιαδάκης πέτυχε την 5η πρόκριση για την ελληνική σκοποβολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τις Άννα Κορακάκη και Χριστίνα Μόσχη στο αεροβόλο πιστόλι και τους Μάκη Μίτα και Εμανουέλα Κατζουράκη στο σκιτ.

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Όσιγιεκ ο Μάκης Μίτας ήταν στην 25η θέση και ο Νίκος Μαυρομμάτης στην 32η θέση, αντίστοιχα.

 

Πηγή : gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.