ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Blue Horizon: «Είδα από την κάμερα άνθρωπο να πέφτει στη θάλασσα» – Ντοκουμέντα από τις κάμερες στο newsit.gr
Blue Horizon: «Είδα από την κάμερα άνθρωπο να πέφτει στη θάλασσα» – Ντοκουμέντα από τις κάμερες στο newsit.gr
(Φώτο : newsit.gr)
10 Σεπ
0
Σχόλια

Blue Horizon: «Είδα από την κάμερα άνθρωπο να πέφτει στη θάλασσα» – Ντοκουμέντα από τις κάμερες στο newsit.gr

Τα δραματικά λεπτά που ο 36χρονος Αντώνης σπρώχτηκε από τον ύπαρχο στο θάνατο στο λιμάνι του Πειραιά και οι ενέργειες του καπετάνιου, αποτυπώνονται στο ημερολόγιο του Blue Horizon και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τις κάμερες της γέφυρας, που αποκαλύπτει το newsit.gr. 

Το θρίλερ που γράφτηκε λίγα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ της περασμένης Τρίτης καταγράφεται ως εξής: Στις 21:00 ώρα προγραμματισμένης αναχώρησης του πλοίου Blue Horizon, στο ημερολόγιο της γέφυρας αναφέρεται το εξής: «Καθυστερεί ο απόπλους λόγω φόρτωσης οχημάτων».

Η επόμενη καταγραφή, φέρει ώρα 21:06 αναφέροντας πως: «Οι μηχανές, σε ετοιμότητα». Στις 21:09 «Ολοκλήρωση φόρτωσης και επιβίβασης επιβατών».

Στις 21:13 γράφει «απόδεση» ενώ στις 21:14 ο καπετάνιος του Blue Horizon αναφερει: «Άκουσα τον ύπαρχο να φωνάζει «Κάπταιν» μέσω VHF, κοιτάζοντας από την κάμερα είδα άνθρωπο να πέφτει στη θάλασσα από τον καταπέλτη. Άμεσα μείωσα τις μηχανές και ενημέρωσα Piraeus Traffic και μέσω VHF και Α’ Λιμενικό σταθμό Πειραιά, μέσω τηλεφώνου για άνθρωπο στη θάλασσα. Πλέοντας με ελάχιστη πηδαλιοκίνηση προς έξοδο λιμένος».

Στις 21:25 γράφει «Εκτός λιμένα Πειραιά».

Στις 21:45: «Ενημέρωση από Piraeus Traffic μέσω VHF για κράτηση μηχανών, πηδαλιούχου».

Τι είδε ο πλοίαρχος από τα μόνιτορ

Όπως αναφέρει στο ημερολόγιο ο αξιωματικός, είδε από τις κάμερες τον 36χρονο Αντώνη να πέφτει στο νερό. Το newsit.gr, αποκαλύπτει που βρίσκονται τα δυο μόνιτορ και τι έδειχναν οι κάμερες του Blue Ηorizon, όπως εμπεριέχονται στη δικογραφία.

Συγκεκριμένα, ο πλοίαρχος έχει στη διάθεση του δύο μεγάλα μόνιτορ που βλέπει σε online σύνδεση από τις δύο κάμερες που υπάρχουν στην πρύμνη του πλοίου τι ακριβώς συμβαίνει στον καταπέλτη, αλλά και στον χώρο μπροστά από την προβλήτα του λιμανιού.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο καπετάνιος έβλεπε με απίστευτη ευκρίνεια, όλο το σκηνικό από διαφορετικές γωνίες και συνεπώς γνώριζε τι ακριβώς είχε συμβεί 13 λεπτά μετά τις 21:00 το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

 

Πηγή : newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.