ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Κακοκαιρία Daniel: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα «Κοπέρνικος» για τις πλημμύρες – Επιπλέον ευρωπαϊκή βοήθεια αν χρειαστεί
Κακοκαιρία Daniel: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα «Κοπέρνικος» για τις πλημμύρες – Επιπλέον ευρωπαϊκή βοήθεια αν χρειαστεί
(Φωτο: newsit.gr)
07 Σεπ
0
Σχόλια

Κακοκαιρία Daniel: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα «Κοπέρνικος» για τις πλημμύρες – Επιπλέον ευρωπαϊκή βοήθεια αν χρειαστεί

Ενεργοποιήθηκε μετά από αίτημα της Ελλάδας στην ΕΕ το ευρωπαϊκό σύστημα «Κοπέρνικος» για την καταγραφή των περιοχών που έχουν πληγεί από πλημμύρες μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel.

To ευρωπαϊκό σύστημα «Κοπέρνικος» ενεργοποιήθηκε έτσι ώστε να καταγραφούν οι περιοχές που πλημμύρισαν και ειδικότερα η Θεσσαλία, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αρμόδιος για τη διαχείρισης κρίσεων, Μπάλας Ουζβάρι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ertnews.gr.

«Δυστυχώς πηγαίνουμε από τη μία φυσική καταστροφή στην άλλη στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά δεν είναι οι φωτιές, αλλά πλημμύρες. Παρακολουθούμε πολύ στενά. Λάβαμε αίτημα από την Ελλάδα για την ενεργοποίηση του συστήματος Κοπέρνικος. Αυτό έγινε πριν από δύο ημέρες και φυσικά παρέχουμε δορυφορικές εικόνες έτσι ώστε να μπορέσουν οι αρχές να καταγράψουν την περιοχή που επλήγη από τις πλημμύρες και εδώ αναφέρομαι στην Θεσσαλία», σημείωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για τις καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel.

O Μπάλας Ουζβάρι άφησε ανοιχτό εξάλλου το ενδεχόμενο να υπάρξει επιπλέον βοήθεια προς την Ελλάδα από την ΕΕ αν χρειαστεί.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.