ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Συγχρονισμένη κολύμβηση: Πρωταθλήτριες κόσμου οι Καραμανίδου και Θάνου
Συγχρονισμένη κολύμβηση: Πρωταθλήτριες κόσμου οι Καραμανίδου και Θάνου
(Φωτο: gazzetta.gr)
03 Σεπ
0
Σχόλια

Συγχρονισμένη κολύμβηση: Πρωταθλήτριες κόσμου οι Καραμανίδου και Θάνου

Πολύ μεγάλη επιτυχία για την ελληνική καλλιτεχνική κολύμβηση στο κολυμβητήριο «Κύπρος» της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη, όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παίδων/κορασίδων, με τις Εστέλλα Καραμανίδου και η Βασιλική Θάνου να κατακτούν το χρυσό στο ντουέτο.
Το ελληνικό δίδυμο συγκέντρωσε 262.3942 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τις Μανάμι Ντόντο και Νάο Σιραχάσε από την Ιαπωνία (261.5703β.) και στην τρίτη τις Γκιζάλ Ακμπάρ και Κανάκο Φιλντ από τις ΗΠΑ (260.8923β.).

Πρόκειται για το πρώτο χρυσό μετάλλιο που κατακτά η χώρα μας στο άθλημα σε παγκόσμιο επίπεδο (σε οποιαδήποτε ηλικιακή κατηγορία).

«Ήταν το μεγάλο μας όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Δουλέψαμε σκληρά και το πιστεύαμε αυτό βγήκε και μέσα στο νερό, στη χορογραφία μας και μπορέσαμε να τα καταφέρουμε. Είμαστε πολύ περήφανες γι αυτό το μετάλλιο, που είναι και χρυσό, για την Ελλάδα και για μας. Είμαστε πολύ χαρούμενες. Είμαστε στη μικρότερη ηλικιακή κατηγορία και όσο περισσότερο διακρινόμαστε, τόσο πιο λαμπρό θα προοιωνίζεται το μέλλον της ελληνικής καλλιτεχνικής κολύμβησης» δήλωσε η Βασιλική Θάνου.

Από την πλευρά της η Εστέλλα Καραμανίδου είπε: «Το περιμέναμε πώς και πώς, το πιστέψαμε και πετύχαμε το μεγάλο στόχο. Και πιστεύω ότι στο μέλλον θα πάμε ακόμα καλύτερα γιατί το αξίζουμε. Το όραμα για το μέλλον, ναι, είναι ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.