ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Φωτιά: Η δύσκολη εκπαίδευση των χειριστών Canadair και η διαρκής επιφυλακή
Φωτιά: Η δύσκολη εκπαίδευση των χειριστών Canadair και η διαρκής επιφυλακή
(Φώτο : newsbomb.gr)
26 Αυγ
0
Σχόλια

Φωτιά: Η δύσκολη εκπαίδευση των χειριστών Canadair και η διαρκής επιφυλακή

Στην πρώτη γραμμή της μάχης με τις φωτιές βρίσκονται ξανά οι χειριστές των Canadair. Πολλές φορές οι χειριστές τους επιχειρούν σε αντίξοες συνθήκες και ξεπερνώντας τα όριά τους για να σβήσουν τις πυρκαγιές.

«Οι χειριστές των Canadair χρειάζονται τουλάχιστον 8 χρόνια εκπαίδευσης για να μπορούν να αναλάβουν επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης. Σε τόσο απαιτητικές περιόδους όπως αυτή που διανύουμε ξεκινούν τις επιχειρήσεις από το πρώτο φως της μέρας και ολοκληρώνουν στο τελευταίο», αναφέρει στο ρεπορτάζ – οδοιπορικό του το OPEN στη βάση των Canadair.

«Όλα τα διαθέσιμα Canadair που υπάρχουν πετούν από το πρωί ως το βράδυ. Οι φωτιές ήταν πάρα πολλές. Αν μετρήσουμε τα Canadair που έχουμε δεν φτάνουν για τις φωτιές μας και κάποιες φορές πρέπει να γίνει επιλογή. Όλα τα μέσα που έχουμε είναι στον αέρα», λέει ο Ηλίας Βαλούδος, Μοίραρχος της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών.

Ο ίδιος μίλησε στο OPEN και για τους δύο χειριστές Χρήστο Μουλά και Περικλή Στεφανίδη, που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος σε μια πτήση αυτοθυσίας στη Κάρυστο: «Θρηνήσαμε δύο εξαιρετικούς συναδέλφους, οι οποίοι δυστυχώς στην προσπάθεια τους να σώσουν ότι μπορούσαν ξεπέρασαν το όριο. Η επιχείρηση της αεροπυρόσβεσης είναι μια από τις αποστολές που έχουν πάρα πολύ υψηλό ρίσκο. Κατά τη διάρκεια της πυρόσβεσης το αεροσκάφος κινείται στα όρια του. Εκεί ο χειριστής δεν πρέπει να ξεπεράσει τα όρια, γιατί θα έχουμε καταστροφικά αποτελέσματα.»»

 

Πηγή : newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.