ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Φωτιές: Φόβοι για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών πίσω από τα πύρινα μέτωπα - Τι εκτιμούν οι Αρχές
Φωτιές: Φόβοι για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών πίσω από τα πύρινα μέτωπα – Τι εκτιμούν οι Αρχές
(Φωτο: newsit.gr)
23 Αυγ
0
Σχόλια

Φωτιές: Φόβοι για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών πίσω από τα πύρινα μέτωπα – Τι εκτιμούν οι Αρχές

Ένα οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών εκτιμούν οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πως «κρύβεται» πίσω από τις διαδοχικές πυρκαγίες που ξέσπασαν στην Αττική χθες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Δυτική Αττική, το πρωί της Τρίτης εκδηλώθηκαν τέσσερις πυρκαγιές μέσα σε πολύ λίγα λεπτά. Μια φωτιά ξέσπασε στις 8:45 στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου ενώ μια δεύτερη σημειώθηκε στις 9:04 Αμμουδιές Ασπροπύργου. Μάλιστα ξέσπασε ακόμα μια πυρκαγιά στις 9:15 στο Θριάσιο ενώ στις 11:56 ξεκίνησε να καίει η φωτιά που έλαβε μεγάλες διαστάσεις στη Φυλή.

Λίγο αργότερα ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα δύο φωτιές στα Καλύβια στις 12:17 και στο Λαγονήσι στις 12:20.

Η διεύθυνση αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού ερευνά τις πυρκαγιές αυτές ενώ όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ύποπτες θεωρούνται και οι 15 φωτιές που ξέσπασαν τη Δευτέρα στον Έβρο σε δύσβατα σημεία.

Να σημειωθεί ότι στις έρευνες για τις φωτιές στον Έβρο συμμετέχει και η ΕΥΠ.

Νέες συλλήψεις για εμπρησμό

Την ίδια ώρα στη Ρόδο οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός Γερμανού τουρίστα, 20 ετών. Οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου όπου διέμενε στην περιοχή Φανές, τον είδαν να βάζει φωτιά σε κάτι καλαμιές. Ο νεαρός υποστήριξε στους πυροσβέστες ότι είδε τη φωτιά και πήγε να τη σβήσει.

Δεν τους έπεισε όμως και τον οδήγησαν στις δικαστικές αρχές, όπου οι δικαστές τον έκριναν ένοχο και του επέβαλαν ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και αφέθηκε ελεύθερος.

Αλλά και ένας εποχικός Πυροσβέστης συνελήφθη για πέντες εμπρησμούς στην Κεφαλονιά. Δυο από τους εμπρησμούς σημειώθηκαν το 2023 , με πιο πρόσφατη τη φωτιά στην Αγία Ειρήνη και τρεις φωτιές στο παρελθόν.

Σύλληψη για εμπρησμό και στο Ζαγόρι Ιωαννίνων καθώς οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες σε έναν 40χρονο στον οποίο επεβλήθη και το αντίστοιχο πρόστιμο.

«Βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί», καταγγέλει ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης

Σοβαρή καταγγελία για εμπρησμό από τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Νικόλαο Τσαλικίδη την ώρα που μαίνονται ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα στην περιοχή.

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο ίδιος αποκάλυψε πως βρέθηκαν αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί στο βουνό και στο δάσος Νυμφαίας.

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.