ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πυρκαγιές: Συναγερμός για εννέα περιοχές στην Αλεξανδρούπολη – Εστάλη 112
Πυρκαγιές: Συναγερμός για εννέα περιοχές στην Αλεξανδρούπολη – Εστάλη 112
(Φώτο : protothema.gr)
22 Αυγ
0
Σχόλια

Πυρκαγιές: Συναγερμός για εννέα περιοχές στην Αλεξανδρούπολη – Εστάλη 112

Σε εξέλιξη είναι για τέταρτη ημέρα το πύρινο μέτωπο στην Αλεξανδρούπολη με την φωτιά να κινείται ανεξέλεγκτη σε πολλές περιοχές.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, συστήνεται η άμεση απομάκρυνση των οικισμών Δικελλα, Κομμαρος, Μεστη, Πλάκα, Αταρνη, Μακρη, Αύρα, Μεσημβρια, Συκκοραχη και Περαμος.

Οι κάτοικοι που δεν έχουν δυνατότητα μετακίνησης καλούνται από το δήμο να μεταβούν οργανωμένα στις πλατείες των οικισμών όπου θα περάσει λεωφορείο του δήμου με επικεφαλής τον αντίστοιχο πρόεδρο του κάθε οικισμού.

Εικόνα από τον δρόμο από Χηλή προς Αλεξανδρούπολη -Κάτοικοι και τουρίστες εκκενώνουν την περιοχή

Εικόνες από την παραλία της Χηλής

Απεγκλωβισμός 40 ατόμων με σκάφη του Λιμενικού

Στον απεγκλωβισμό 40 ατόμων, λόγω πυρκαγιάς στην περιοχή Αγίας Παρασκευής και Δίκελλων Αλεξανδρούπολης, προχώρησαν δύο πλωτά του Λιμενικού και τέσσερα ιδιωτικά σκάφη.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα όλα τα άτομα μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Χάος στους δρόμους από τις εκκενώσεις

Η διαδικασία εκκένωσης των περιοχών έχει δημιουργήσει χάος στους δρόμους με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές από την περιοχή την Αλεξανδρούπολη έως τη Δίκελλα.

Σε ετοιμότητα τα σκάφη για την απομάκρυνση κατοίκων 

Για την ασφαλή απομάκρυνση αυτή τη στιγμή υπάρχουν δεμένα στο λιμάνι της Μάκρης δύο σκάφη του λιμενικού και το πυροσβεστικό πλοιάριο «Πετράκης».

Tο ρυμουλκό «North Star» αυτή τη στιγμή απέπλευσε από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για το λιμάνι της Μάκρης.

Επίσης είναι σε προετοιμασία απόπλου σκάφος λιμενικού για περιοχές Αγίας Παρασκευής και Δικέλλων.

Μήνυμα από το 112

Στα πύρινα μέτωπα των οικισμών Πλάκας, του πρώην οικισμού Αμφιθέας και σε ένα πολύ μεγάλο μέτωπο εντός του πευκοδάσους της Κίρκης το οποίο είναι σε εξέλιξη και κινείται είτε νότια είτε δυτικά προς τη Συκορράχη συνεχίζεται σήμερα η άνιση μάχη, λόγω των ιδιαίτερων πυρομετεωρολογικών συνθηκών, των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που καίει στον Έβρο από το πρωί του Σαββάτου .

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρούν 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των Ο.Τ.Α.. Από αέρος συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Λαμπάδιασε η γέφυρα του Άβαντα και οι πύργοι

Η φωτιά αυτήν τη στιγμή καίει ανεξέλεγκτα στον Άβαντα, έχοντας φτάσει μέχρι τη γέφυρα καταστρέφοντας όλη την περιοχή μπροστά στα κάστρα.

Στο συγκεκριμένο σημείο επιχειρεί ένα Chinook.

 

Πηγή : protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.