ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Δύσκολη νύχτα απόψε με ισχυρά μποφόρ - Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα
Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Δύσκολη νύχτα απόψε με ισχυρά μποφόρ – Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα
(Φωτο: FB/e-evros)
19 Αυγ
0
Σχόλια

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Δύσκολη νύχτα απόψε με ισχυρά μποφόρ – Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Εξαιρετικά δύσκολη αναμένεται η αποψινή νύχτα στην Αλεξανδρούπολη, καθώς μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη πυρκαγιά το κύριο μέτωπο της οποία βρίσκεται πολύ κοντά στα χωριά Αγνάντια και ‘Ανθεια και κινείται βόρεια του αεροδρομίου της πόλης.

Νωρίτερα εκκενώθηκαν 8 οικισμοί με τη βοήθεια της Αστυνομίας, που έσπευσε να απομακρύνει τους πολίτες.

Οι οικισμοί που εκκενώθηκαν είναι: Άνθεια, Λουτρός, Αγναντία, Αριστηνό, Δωρικό, Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα.

Οι ισχυροί άνεμοι εντάσεων 6 και 7 μποφόρ δυσχαιρένουν το έργο της κατάσβεσης, ενώ δυσοίωνη είναι η πρόβλεψη και για αύριο με τον τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας κάνει λόγο για “πορτοκαλί” συναγερμό.

Όλοι οι κατοίκοι των περιοχών που έχουν εκκενωθεί οργανωμένα θα μεταφερθούν στο Πολυκοινωνικό Δήμου Αλεξανδρούπολης όπου θα τους υποδεχθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και ο Ερυθρός Σταυρός.

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι αυτή την ώρα επιχειρούν πάνω από 158 πυροσβέστες, 9 πεζοπόρα τμήματα και 43 υδροφόρα οχήματα. Μέχρι τη δύση του ηλίου επιχειρούσαν 14 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα εκ των όποιων το ένα για εναέριο συντονισμό. «Θα είναι δύσκολη νύχτα, θα καταβάλουμε τιτάνια προσπάθεια, ωστόσο ο αέρας δεν θα κοπάσει, θα είναι 7 και 8 Μποφόρ» τόνισε ο κ. Αρτοποιός. Θα σταλούν 28 πυροσβέστες, και θα γίνει νέα ενίσχυση διευκρίνισε. Αντιπυρικές ζώνες δημιουργούν κάτοικοι.

Σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης για να συνδράμουν εφόσον απαιτηθεί. Σπεύδουν τρία ακόμα πλωτά σκάφη.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο από τοπικό μέσο που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, καίγονται σπίτια και επιχειρήσεις ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για εγκλωβισμένους. Επίσης, στις φλόγες παραδόθηκε και μοναστήρι.

Όπως είπε η αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης, Ελένη Ιντζεπελίδου, έχουν καεί τουλάχιστον τρία σπίτια ενώ η μάχη δίνεται σε τέσσερα πύρινα μέτωπα.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.