ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Βαλεντίνος Κυριακίδης – Το παρασκήνιο του αγώνα με τον Σκοπιανό Stefanovski – «Ζω στη Μακεδονία και πάω να τον κερδίσω!»
Βαλεντίνος Κυριακίδης – Το παρασκήνιο του αγώνα με τον Σκοπιανό Stefanovski – «Ζω στη Μακεδονία και πάω να τον κερδίσω!»
(Φώτο : ufight.gr)
14 Αυγ
0
Σχόλια

Βαλεντίνος Κυριακίδης – Το παρασκήνιο του αγώνα με τον Σκοπιανό Stefanovski – «Ζω στη Μακεδονία και πάω να τον κερδίσω!»

Ο Βαλεντίνος Κυριακίδης μιλά αποκλειστικά στο ufight.gr και ξεκαθαρίζει την θέση του ίδιου και της ομάδας του (Μαχητές Σκύδρας) αναφορικά με τον προσεχή αγώνα του με τον Σκοπιανό Daniel Stefanovski στην Ελβετία 29 Σεπτεμβρίου.

Ο αγώνας τους είναι κλεισμένος για 3 τρίλεπτους γύρους με όρους Κ1 στο πλαίσιο του Reunion Promotion.

Πριν τον Κυριακίδη, το ματς αυτό το είχε κλείσει ο Μάριος Μπλάνας, ο οποίος όμως όταν διαπίστωσε πως ο συγκεκριμένος αθλητής επιχείρησε να καπηλευτεί το όνομα ‘Μακεδονία’, απέρριψε το ματς.

Ο Κυριακίδης εξηγεί τους όρους με τους οποίους αποδέχεται έναν αγώνα με τον Stefanovski, εξιστορώντας επακριβώς πως έγινε η επαφή και τι ζήτησε η ελληνική πλευρά ώστε να προχωρήσει ο αγώνας :

«Ο διοργανωτής από την Ελβετία μας προσέγγισε, μιας και είχε δει παλαιότερο αγώνα μου στην χώρα με τον Benny Osmanoski.

Ήταν ένα ματς στο οποίο ο αντίπαλός μου είχε εμφανιστεί υπέρβαρος για τον αγώνα μας.

Επειδή εμείς γνωρίζαμε τί είχε προηγηθεί με την ακύρωση του Μάριου Μπλάνα, εξαρχής τονίσαμε πως ξέραμε τι είχε συμβεί και είμασταν επιφυλακτικοί.

Το πρώτο που τον ρώτησα είναι τι εθνικότητας είναι ο αθλητής. Του τονίσαμε πως δεν δεχόμαστε να αυτοαποκαλείται ‘Μακεδόνας’ και πως εμείς τον αναγνωρίζουμε ως έναν Σκοπιανό αθλητή. Στην συνέχεια μας ανέφερε πως είναι μισός Ελβετός και διευκρινίσαμε πως ο αγώνας θα είναι μεταξύ ενός αθλητή από την Ελβετία και ενός αθλητή από την Ελλάδα.

Το επισημάναμε πως έχουμε γνώση του προσωνυμίου που χρησιμοποιεί με αναφορά στην Μακεδονία, όσο και αν εκείνος αρχικά απέφυγε να μας το αποκαλύψει.

Σε εκείνο το σημείο αναφέραμε κατηγορηματικά, κάτι που υπάρχει και στο συμβόλαιο, πως εάν ακουστεί οτιδήποτε για την Μακεδονία θα σηκωθούμε και θα φύγουμε απευθείας από το ρινγκ.»

Από την μεριά του αναφορικά με διάφορα σχόλια που γράφτηκαν στο διαδίκτυο, ο Γιώργος Κυριακίδης, πατέρας και προπονητής του Βαλεντίνου στην Σκύδρα, μας τόνισε :

«Κάποιοι βιάζονται και προτρέχουν. Αυτοί οι κάποιοι έχουν πάει σε κανένα συλλαλητήριο για το ‘Μακεδονικό’. Γιατί εγώ έχω πάει σε όλα!

500.000 ευρώ να μου δίνανε και να αποκαλούν έναν τέτοιο αντίπαλο ‘Μακεδόνα’, εγώ θα σηκωνόμουν και θα έφευγα.»

Στην συνέχεια ο Βαλεντίνος μας τόνισε για το παρασκήνιο της διαπραγμάτευσης :

«Οι επιλογές που τους δώσαμε είναι να κάνουν είσοδο στο ρινγκ είτε με την επίσημη σημαία τους στα Σκόπια, είτε με την Ελβετική.

Δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση να γίνει εκ μέρους τους οποιαδήποτε παράλογη χρήση του ονόματος ‘Μακεδονία’ .

Η πλευρά του αντιπάλου μου έχει δεχτεί όλα όσα εμείς ζητήσαμε και για αυτό προχωρήσαμε και στην υπογραφή των συμβολαίων για το ματς.»

Μιλώντας για την αγωνιστική πρόκληση που αποτελεί για εκείνον ο Stefanovski, μας είπε :

«Για μένα αυτή είναι μία πολύ μεγάλη πρόκληση και όσοι παρατηρούν την πορεία μου στον χώρο γνωρίζουν πως δεν κάνω ποτέ πίσω. Δεν διάλεγα και δεν διαλέγω ποτέ τους αντιπάλους μου για να κερδίσω και να φανώ οπωσδήποτε εγώ.

Έχω αγωνιστεί με καλύτερους αντιπάλους και με αθλητές που μόνο ‘βατοί’ δεν ήταν.

Στο παρελθόν είχα ένα τραυματισμό που με κράτησε εκτός αγώνων, όμως ποτέ δεν σταμάτησα να προπονούμαι και είχε έρθει και ο κορονοϊός. Μόνο 5 μήνες είχα σταματήσει τότε προπονήσεις.

Άνθρωποι στην Ελλάδα του χώρου δεν με έχουν βοηθήσει ποτέ να πάρω αγώνες στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό και ότι καταφέρνω το κάνω μόνος μου με την ομάδα μου. Μόνοι μας το έχουμε κυνηγήσει όλο αυτό. Κανείς από Αθήνα και μεγάλα κέντρα δεν με βοήθησε ώστε να κάνω ευκολότερα επόμενα βήματά μου.

Αυτό συμβαίνει με τους αθλητές από την επαρχία, όπου πολύ πιο εύκολα μας κριτικάρουν σε σχέση με αθλητές μεγάλων πόλεων για πολλούς και ευνόητους λόγους.

Σέβομαι τον Μάριο Μπλάνα, αλλά δεν θεωρώ πως είμαι τόσο υποδεέστερός του όπως κάποιοι θέλουν να το παρουσιάσουν.

Εγώ πιστεύω πως με την σκληράδα μου, που την έχω αποδείξει στην πορεία μου ως τώρα, θα μπορέσω να κρατηθώ στο ματς και να διεκδικήσω την νίκη.

Έχω δεχτεί πολλά σκληρά χτυπήματα με γροθιές και γόνατα στην αγωνιστική μου πορεία ως τώρα και ποτέ δεν έχω πέσει και δεν έχω εγκαταλείψει μάχη.

Μάλιστα σε αγώνα μου στην Ελβετία παρότι μου είχε βγει το γόνατο συνέχισα να αγωνίζομαι και να πάω να τελειώσω το ματς παρά τα νοκ ντάουν που είχα δεχτεί.

Δεν τα παρατάω ποτέ και ότι και να γίνει σε ένα ματς πηγαίνω ξανά την επόμενη μέρα στο γυμναστήριο ώστε να γίνω καλύτερος.

Εγώ είμαι Έλληνας, ζω στην Μακεδονία και είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όσοι ζούμε σε αυτά τα χώματα το νιώθουμε.

Δεν φταίμε εμείς οι αθλητές που έχει δοθεί μια συγκεκριμένη επίσημη ονομασία στο συγκεκριμένο λαό. Εμείς με ταπεινότητα θα πάμε να κάνουμε τον αγώνα μας γιατί είμαστε μαχητές.

Πάμε για ένα όμορφο ματς και φυσικά πάμε να πάρουμε την νίκη. Πάω για να κερδίσω και σκέφτομαι πως θα τον βγάλω εκτός μάχης.»

Στην γωνία του Έλληνα αθλητή θα βρίσκεται ο πολύπειρος Λεβάν Γκουρούλι, καθώς και ο πατέρας – προπονητής του Γιώργος Κυριακίδης.

 

Πηγή : ufight.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.