ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σεισμός στην Κρήτη: Στη ΜΕΘ ο 45χρονος Ισπανός που ακρωτηριάστηκε στο Φαράγγι της Σαμαριάς - Δίνει μάχη για τη ζωή του
Σεισμός στην Κρήτη: Στη ΜΕΘ ο 45χρονος Ισπανός που ακρωτηριάστηκε στο Φαράγγι της Σαμαριάς – Δίνει μάχη για τη ζωή του
(Φωτο: protothema.gr)
13 Αυγ
0
Σχόλια

Σεισμός στην Κρήτη: Στη ΜΕΘ ο 45χρονος Ισπανός που ακρωτηριάστηκε στο Φαράγγι της Σαμαριάς – Δίνει μάχη για τη ζωή του

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων είναι ο τραυματίας που μεταφέρθηκε από το Φαράγγι της Σαμαριάς.

Ο άνδρας δίνει μάχη για τη ζωή του καθώς κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του, όπως μεταδίδει το cretalive.gr.

Τον ακρωτηριασμό ενός 45χρονου Ισπανού τουρίστα που διέσχιζε το Φαράγγι της Σαμαριάς προκάλεσε η πτώση βράχων που ακολούθησε τον σεισμό που σημειώθηκε στην Παλαιοχώρα Χανίων.

Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση των επισκεπτών από το Φαράγγι, ενώ εκδόθηκε και μήνυμα από το 112 προς τους πολίτες να αποφεύγουν επικίνδυνα σημεία για κατολίσθηση.

Την επιχείρηση μεταφοράς του 45χρονου αποτυπώνουν καρέ καρέ οι φωτογραφίες όπου φαίνεται η ταχύτητα με την οποία όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και των εθελοντικών ομάδων συνέδραμαν στην μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χανίων.

«Το πόδι του 45χρονου συνεθλίβη από την πτώση του βράχου. Έχει χάσει πολύ αίμα», μεταδίδει η ΕΡΤ στην Κρήτη, αναφέροντας ότι οι γιατροί στο Νοσοκομείο Χανίων όπου μεταφέρθηκε με ελικόπτερο έχουν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση.

Το ατύχημα συνέβη στη μέση περίπου της διαδρομής. Ο γιατρός από την Αγ. Ρούμελη βρισκόταν στο πλευρό του τραυματία μέχρι τη μεταφορά του, με ελικόπτερο που προσγειώθηκε εντός του φαραγγιού, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.

Ο 45χρονος μεταφέρθηκε με τη συνδρομή ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ από το Ηράκλειο στο Νοσοκομείο Χανίων.

Κλειστά όλα τα φαράγγια στα Χανιά

Στο μεταξύ, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή, είναι κλειστά για σήμερα, Κυριακή 13 Αυγούστου, όλα τα φαράγγια της Περιφερειακής Ενότητας, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας από τη σεισμική δραστηριότητα το πρωί της Κυριακής στα νότια των Χανίων.

 

 

 

 

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.