ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Νέα Φιλαδέλφεια: Ψυχροί, σκληροί και «διαβασμένοι» οι συλληφθέντες της Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Οι αδιανόητοι ισχυρισμοί τους για τα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ
Νέα Φιλαδέλφεια: Ψυχροί, σκληροί και «διαβασμένοι» οι συλληφθέντες της Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Οι αδιανόητοι ισχυρισμοί τους για τα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ
(Φώτο : newsit.gr)
09 Αυγ
0
Σχόλια

Νέα Φιλαδέλφεια: Ψυχροί, σκληροί και «διαβασμένοι» οι συλληφθέντες της Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Οι αδιανόητοι ισχυρισμοί τους για τα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ

Την ώρα που συγκλονισμένη η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί τις εξελίξεις της ματωμένης υπόθεσης με τον χούλιγκαν- σφαγέα που τη Δευτέρα (7.8.2023) «πήρε» τη ζωή του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, εντύπωση, ακόμα και στους έμπειρους αξιωματικούς της Ασφάλειας, προκαλεί η στάση των συλληφθέντων της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ψυχροί, σκληροί και «διαβασμένοι», μέσα από τα κρατητήρια του 7ου ορόφου της ΓΑΔΑ αλλά και των ειδικών χώρων του 6ου ορόφου όπου κάποιοι έχουν μεταφερθεί λόγω του μεγάλου αριθμού των συλληφθέντων, οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ λένε στους αστυνομικούς το αδιανόητο, ότι αυτοί δήθεν δέχθηκαν επίθεση από τις οικογένειες των Ελλήνων που ήταν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, αδυνατώντας φυσικά να εξηγήσουν για ποιο λόγο πήγαν συντεταγμένα στο OPAP ARENA, οπλισμένοι με ρόπαλα και ακονισμένα μαχαίρια, όπως τους κατέγραψαν οι κάμερες.

Οι Κροάτες χούλιγκανς, υποστηρίζουν ότι ήρθαν μόνοι τους στην Ελλάδα για να «ενισχύσουν ψυχολογικά» την αγαπημένη τους ομάδα, αν και γνώριζαν εκ των προτέρων ότι υπήρχε απαγόρευση από την UEFA, να μπουν στο «Αγία Σοφία» να παρακολουθήσουν το παιχνίδι. Είπαν ότι ήθελαν να το δουν από κάποια καφετέρια κοντά στο γήπεδο και φυσικά κανένας δεν περιέγραψε το σκηνικό του θανάτου, λέγοντας πως δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα.

Το προφίλ αλλά και η εικόνα τους, παραπέμπει ευθέως σε ναζιστικά και αντικοινωνικά στοιχεία που αρνούνται να πουν το παραμικρό. Μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών σε μια προσπάθεια να θολώσουν τα νερά και να αποτινάξουν από πάνω τους κάθε ίχνος ευθύνης, έλεγαν στους αστυνομικούς πως συνδύασαν τις διακοπές τους στη χώρα μας χωρίς να πουν οτιδήποτε για επαφές με Έλληνες οπαδούς άλλης ομάδας.

Οι αστυνομικοί, εκτιμούν ότι έχουν στα χέρια τους το DNA του δολοφόνου. Γι’ αυτό, από χθες το απόγευμα, κατά γκρουπ, οδηγούν τους συλληφθέντες σε ειδικό χώρο όπου λαμβάνουν βιολογικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα.

Παράλληλα, κάνουν φύλλο και φτερό τα οχήματα που οι χούλιγκανς χρησιμοποίησαν για να φθάσουν στη χώρα μας και έχουν οδηγηθεί στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας, προκειμένου να εντοπίσουν γενετικό υλικό, ενώ έχουν χωρίσει τους συλληφθέντες σε ομάδες ανάλογα με τη δυναμική που είχαν στον σύνδεσμο τους αξιοποιώντας τα στοιχεία που έχουν λάβει από τις ξένες αρχές.

Εκτιμούν ότι 4 με 5 άτομα είναι οι αρχηγοί ενώ με βάση τα στοιχεία που έλαβαν από την κροατική Αστυνομία και τη Europol, συνέταξαν μια «κόκκινη λίστα» με τους πιο επικίνδυνους περίπου 40 χούλιγκανς, ανάμεσα στους οποίους θεωρούν ότι βρίσκεται και ο δολοφόνος του Μιχάλη.

Συνεχίζουν δε, να συλλέγουν βίντεο από κάμερες τόσο των δρόμων γύρω από τον ηλεκτρικό όσο και το μετρό, ενώ αξιοποιείται και υλικό που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, προκειμένου και μέσα από τις λεγόμενες «ανοικτές πηγές», να αποκρυπτογραφήσουν τον τρόπο δράσης των Κροατών και τις κινήσεις συγκεκριμένων ατόμων που χαρακτηρίζονται ως τα μεγάλα κεφάλια των «Bad Blue Boys».

Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ, αναζητά και τις ευθύνες συγκεκριμένων αξιωματικών που διαχειρίστηκαν σε διάφορα στάδια την υπόθεση των Κροατών χούλιγκανς.

Εκτιμάται πως τα επόμενα 24ωρα, θα είναι καθοριστικά για την πορεία και άλλων αστυνομικών που οι πληροφορίες λένε ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις ευθύνες για τη διαχείριση αυτής της υπόθεσης που είχε τραγικό αποτέλεσμα.

Οι απομακρύνσεις είναι για κάποιους, λένε «πηγές» στο Newsit, δεδομένες.

 

Πηγή : newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.