ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η ΑΕΚ καταγγέλλει Ντινάμο Ζάγκεμπ και ΕΛΑΣ για τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια
Η ΑΕΚ καταγγέλλει Ντινάμο Ζάγκεμπ και ΕΛΑΣ για τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια
(Φωτο: EUROKINISSI SPORTS)
08 Αυγ
0
Σχόλια

Η ΑΕΚ καταγγέλλει Ντινάμο Ζάγκεμπ και ΕΛΑΣ για τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια

“Σκληρή” στάση και αποχώρηση της ΠΑΕ ΑΕΚ από τη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του αποψινού αγώνα μ την Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Η Ένωση κατηγόρησε ευθέως την Κροατική ομάδα και την ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια που έγιναν το βράδυ τς Δευτέρας (07.08) στη Νέα Φιλαδέλφεια και προκάλεσαν το θάνατο οπαδού της ομάδας.

Λίγες ώρες μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν από Κροάτες χούλιγκαν έξω από την “OPAP Arena” και που προκάλεσαν τον θάνατο ενός φίλου της ΑΕΚ, η “κιτρινόμαυρη” ΠΑΕ εξέφρασε την οργή της, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Η πλευρά της ΑΕΚ αποχώρησε σε έξαλλη κατάσταση από σημερινή πρωινή σύσκεψη με την UEFA, εκφράζοντας δριμύ κατηγορώ κατά της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και της αστυνομίας για τις ευθύνες τους.

Ο CEO της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, Γιώργος Κοσμάς, εξέφρασε τη θέση της ΑΕΚ, τονίζοντας πως θεωρεί αδιανόητο να βρίσκεται στον ίδιο χώρο και να συνομιλεί με τους ανθρώπους της Ντινάμο Ζάγκρεμπ που γνώριζαν για το κομβόι των οπαδών τους που διήνυσαν τόσα χιλιόμετρα για να έρθουν στην Αθήνα με τέτοιες διαθέσεις, παρά την απαγόρευση της UEFA.

Γι’ αυτό χαρακτήρισε απόλυτα υπεύθυνη για όσα έγιναν τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ και την ΕΛ.ΑΣ., υπό την ανοχή της οποίας έγιναν όλα. «Γνώριζε τα πάντα και επέτρεψε να γίνει», είπε.

Ο κ. Κοσμάς τόνισε «αυτή τη στιγμή θεωρούμε αδιανόητο και παρανοϊκό να είμαστε σε σύσκεψη με ανθρώπους της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ενώ θρηνούμε τη ζωή του οπαδού μας». Ξεκαθαρίστηκε πως η ΑΕΚ θεωρεί απόλυτα υπεύθυνους τους Κροάτες, γιατί δεδομένα γνώριζαν για τους 150 και πλέον οπαδούς της που είχαν ξεκινήσει από το Ζάγκρεμπ, ενώ ενδεχομένως να γνώριζαν τις προθέσεις τους. Όμως δεν πληροφόρησαν τις αρχές και το μόνο που είπαν χθες στη σύσκεψη ήταν ότι πήραν 30 εισιτήρια και ενδεχομένως να επιχειρήσουν να μπουν στο γήπεδο στη διάρκεια του αγώνα. Έκανε, δε, λόγο για μια ομάδα οργανωμένων εγκληματιών και γι’ αυτό χαρακτήρισε τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ τον έναν από τους δύο βασικούς υπεύθυνους για όσα έγιναν χθες βράδυ.

Από την ΑΕΚ τονίστηκε πως θα ήταν “αδιανόητο, απρέπεια και ανήθικο” να συμμετάσχει στη συγκεκριμένη σύσκεψη, μετά τη δολοφονία του οπαδού.

 

 

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.