ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ξιφασκία: Στο Top4 του κόσμου οι Γκουντούρα-Γεωργιάδου, Νο12 η Εθνική γυναικών
Ξιφασκία: Στο Top4 του κόσμου οι Γκουντούρα-Γεωργιάδου, Νο12 η Εθνική γυναικών
(Φωτο: gazzetta.gr)
05 Αυγ
0
Σχόλια

Ξιφασκία: Στο Top4 του κόσμου οι Γκουντούρα-Γεωργιάδου, Νο12 η Εθνική γυναικών

Με το παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας ανδρών/γυναικών στο Μιλάνο της Ιταλίας ολοκληρώθηκε η αγωνιστική περίοδος 2022-2023 και οριστικοποιήθηκαν οι βαθμολογίες για τις παγκόσμιες κατατάξεις στα ατομικά και τα ομαδικά των τριών όπλων.

Για άλλη μία χρονιά η Ελλάδα έχει εκπρόσωπο στην καλύτερη τριάδα του κόσμου στη σπάθη των γυναικών, μετά την τρίτη θέση της Δέσποινας Γεωργιάδου τη σεζόν 2021-2022. Η Δώρα Γκουντούρα, που ανήκει και στην Team Future της Bwin, έκλεισε τη σεζόν με 214β οι οποίοι της έδωσαν την 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, λίγους βαθμούς πίσω από τη Γαλλίδα Σάρα Μπαλζέρ (218β) και την Γιαπωνέζα Μισάκι Εμούρα (216β). Αμέσως μετά, στο Νο4, ακολουθεί η Δέσποινα Γεωργιάδου με 209β.

Οι δύο Ελληνίδες κατέκτησαν συνολικά 13 μετάλλια (8 η Γκουντούρα και 5 η Γεωργιάδου) στις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις: τα Παγκόσμια κύπελλα, τα γκραν πρι, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, τους Ευρωπαϊκούς αγώνες και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Με εξαίρεση το Παγκόσμιο κύπελλο στο Μπατούμι της Γεωργίας τον Μάιο του 2023 υπήρχε ελληνική παρουσία σε κάθε ένα από τα υπόλοιπα 9 (+1) βάθρα της χρονιάς. Η ξιφασκία είναι το μοναδικό ατομικό Ολυμπιακό άθλημα στο οποίο η Ελλάδα έχει, όχι μία, αλλά δύο εκπροσώπους στο Τop4 του κόσμου.

Η χώρα μας έχει άλλες τρεις αθλήτριες εντός των 150 καλύτερων του κόσμου μετά την ολολήρωση της αγωνιστικής χρονιάς: την Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου που βρίσκεται στην 103η θέση του ξίφους ασκήσεως με 12.75β, τη δεκαεπτάχρονη Σταυρίνα Γαρυφάλλου που βρίσκεται στην 121η θέση του ξίφους ασκήσεως με 12β και την Μαρίνα Παΐζη που βρίσκεται στην 148η θέση της σπάθης με 6.75β.

Σημαντική επιτυχία θεωρείται και η 12η θέση της Εθνικής ομάδας σπάθης γυναικών η οποία με 184β ισοβαθμεί με την 11η Γερμανία. Μετά τη 16η θέση της περαμένης σεζόν οι προσπάθειες που έχουν κάνει οι Ελληνίδες με -ιστορικά για τη χώρα μας- αποτελέσματα μέσα στο 2023 οδήγησαν σε άνοδο τεσσάρων θέσεων.

 

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.