ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Μεγάλη δωρεά από την Κίνα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τους πυρόπληκτους
Μεγάλη δωρεά από την Κίνα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τους πυρόπληκτους
(Φωτο: newsbomb.gr)
04 Αυγ
0
Σχόλια

Μεγάλη δωρεά από την Κίνα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τους πυρόπληκτους

Σήμερα, Παρασκευή (04/08/2023) ο Κινέζος Πρέσβης στην Αθήνα, Σιάο Τζουντσένγκ, επισκέφθηκε τα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ. προκειμένου να παραδώσει, εκ μέρους του Ερυθρού Σταυρού της Κίνας, χρηματική επιταγή αξίας 100.000 δολαρίων στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τα οποία θα ενισχύσουν άμεσα τους πυρόπληκτους όλης της χώρας.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ευχαρίστησε θερμά τον Πρέσβη για την εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης της Κίνας προς τον Ε.Ε.Σ, τονίζοντας ότι τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν άμεσα εξ’ ολοκλήρου προς όφελος των ευάλωτων συνανθρώπων μας στις πυρόπληκτες περιοχές της χώρας.

«Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική ημέρα σήμερα για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Στα γραφεία μας, είχε την ευγενική διάθεση να μας επισκεφθεί ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, ο οποίος ήρθε για να μας επιδώσει και μία επιταγή 100.000 δολαρίων» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.

Ο κ. Αυγερινός με τον κινέζο Πρέσβη συνομίλησαν για την κατάσταση στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές στην Ελλάδα, αλλά και για παρόμοια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κίνα, με καταστροφικές φωτιές που μαίνονται εκεί.

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.