ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής, γράφοντας ιστορία στην Κωνσταντινούπολη
Ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής, γράφοντας ιστορία στην Κωνσταντινούπολη
kolitsopoulos
02 Αυγ
0
Σχόλια

Ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής, γράφοντας ιστορία στην Κωνσταντινούπολη

Ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος έγραψε ιστορία στην Κωνσταντινούπολη, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 71κ. ελληνορωμαϊκής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ17.

Νίκησε τον Ιρανό, Αμαντρέζα Μοχαμαντιάν με 6-5 και έγινε ο πρώτος Έλληνας παλαιστής σε οποιδήποτε στιλ που κατακτά τον παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία Κ17.

Ο Ελληνας πρωταθλητής έγραψε ξανά ιστορία, όπως είχε κάνει άλλωστε και πέρυσι που έγινε ο πρώτος Ελληνας αθλητής που είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης στην ελληνορωμαϊκή Κ17.

Από εκεί και πέρα η Μαρία Λουίζα Γκίκα είναι σε τροχιά ακόμη ενός μεταλλίου. Στα 43κ. των γυναικών θα παλέψει την Πέμπτη για το χάλκινο μετάλλιο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε εντυπωσιακό τουρνουά, όπου με δύο νίκες έφτασε έως τα ημιτελικά.

Εκεί αντιμετώπισε την Γιαπωνέζα Εζάκα και έχασε με 8-0. Νωρίτερα είχε νικήσει τις Κουανίσβεκ (Καζακστάν) με 3-1 και τη Ρουμάνα Βοϊτσουλέσκου χωρίς να κινδυνέψει καθόλου.

Τέλος, ο Θανάσης Τσινιάς αγωνίστηκε στα ρεπεσάζ των 45 κιλών της ελληνορωμαϊκής, προηγήθηκε 1-0 του Νίκα Τσετσχλάτζε από τη Γεωργία, ωστόσο δεν τα κατάφερε και έμεινε εκτός συνέχειας.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.