ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Χρυσό η Γκίκα, ασημένιο η Αναστασίου στο παγκόσμιο ILCA 4 Youth στον Βόλο
Χρυσό η Γκίκα, ασημένιο η Αναστασίου στο παγκόσμιο ILCA 4 Youth στον Βόλο
(Φώτο : gazzetta.gr)
01 Αυγ
0
Σχόλια

Χρυσό η Γκίκα, ασημένιο η Αναστασίου στο παγκόσμιο ILCA 4 Youth στον Βόλο

H Ερμιόνη Γκίκα και η Κλεοπάτρα Αναστασίου έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία τους στο παγκοσμίου πρωταθλήματος ILCA 4 Youth, που φιλοξένησε ο Ναυτικός Όμιλος Βόλου – Αργοναύτες.

Θριαμβευτικό ήταν για τα ελληνικά πανιά το φινάλε του παγκοσμίου πρωταθλήματος ILCA 4 Youth, στο οποίο έλαβαν μέρος 440 σκάφη από 50 χώρες και φιλοξενήθηκε από τον Ναυτικό Όμιλο Βόλου – Αργοναύτες.

Στην κατηγορία των κοριτσιών η Ελλάδα κατέκτησε τα δυο πρώτα μετάλλια. Το χρυσό με την Ερμιόνη Γκίκα και το ασημένιο με την Κλεοπάτρα Αναστασίου, ενώ θαυμάσια ήταν και η Μαρία Ελένη Καλακώνα, η οποία τερμάτισε στην 5η θέση.

Οι εθνικές ομάδες κοριτσιών και αγοριών πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, συμμετείχαν στον «χρυσό» στολίσκο και για μια ακόμη φορά έδειξαν στην πράξη πόσο υψηλό είναι το επίπεδο της ελληνικής ιστιοπλοΐας.

Η Γκίκα. του Ν.Ο. Καλαμακίου, εντυπωσίασε από την αρχή του αγώνα και πανάξια στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια μετά από 10 ιστιοδρομίες και σε σύνολο 150 κοριτσιών. Οι θέσεις της ήταν 10, 2, 1, 1, 1, 76 (την αφαίρεσε ως τη χειρότερη), 3, 2, 35, 1 και συγκέντρωσε 56 βαθμούς.

Η Αναστασίου, του Ν.Ο.Π. Φαλήρου, τερμάτισε 3, 1, 5, 5, 25 (την αφαίρεσε ως την χειρότερη), 18, 12, 12, 5, 14 και με 75 βαθμούς αναδείχθηκε ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Τρεις ακόμη Ελληνίδες ήταν στις πρώτες δέκα της κατάταξης. Η Μαρία Ελένη Καλακώνα, του Ν.Ο Πάρου, τερμάτισε στην 5η θέση, η Μαρία Χριστίνα Μελανίτη του ίδιου ομίλου στην 8η και η Τατιανή Μπουγιατιώτη του, Ν.Α.Ο. Μάτι, στην 9η αντίστοιχα.

Στα αγόρια μετά από 10 κούρσες την καλύτερη ελληνική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Βασίλης Κουκούδης (Α.Ν.Ο.Γ), καταλαμβάνοντας την 9η θέση με 128 βαθμούς. Ο Νικόλαος Νεκτάριος Προκοπίου Ν.Ο.Π.Φ.) ήταν στη 13η θέση με 138β., ο Νικόλαος Ερωτόκριτος Κομιανός (Ν.Ο.Ε) στη 14η με 143β. και ο Θεόφιλος Στυλίδης του ίδου ομίλου στη 16η με 158 βαθμούς.

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Ν.Ο. Βόλου Αργοναύτες υπό την αιγίδα της ΕΙΟ και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Βόλου.

 

Πηγή : gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.