ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Μάριμπορ 2023: Χρυσός και πάλι ο Γκάρτσιος – Δέκα μετάλλια για την αποστολή μας
Μάριμπορ 2023: Χρυσός και πάλι ο Γκάρτσιος – Δέκα μετάλλια για την αποστολή μας
(Φώτο : segas.gr)
30 Ιούλ
0
Σχόλια

Μάριμπορ 2023: Χρυσός και πάλι ο Γκάρτσιος – Δέκα μετάλλια για την αποστολή μας

Ο Γιάννης Γκάρτσιος είναι αναμφίβολα ένας από τους κορυφαίους αθλητές της Ευρώπης στην ηλικία του.

Ο νεαρός κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας με 15,73μ. προσθέτοντας μια ακόμη καλή παρουσία στο ενεργητικό του. Ο άλτης του Δημήτρη Σιούντρη μετά τα πρώτα τέσσερα μέτρια, για τα δεδομένα του, άλματα πέτυχε το 15,73μ. που αποδείχθηκε πως δεν μπορούσε να απείλησε κανένας από τους υπόλοιπους μετέχοντες.

Ο Άλντο Ρότσι ήταν αυτός που προσπάθησε να κατεβάσει τον Έλληνα αθλητή από την πρώτη θέση, καθώς πέτυχε 15,72 μ. στο έκτο και τελευταίο άλμα και πήρε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ ο Γάλλος Τζέρεμι Ζουνγκού 15,48 μ. και ήταν τρίτος. Ένταση δημιουργήθηκε λίγο πριν το τέλος όταν ο Ισπανός Κάρλος Ντοράτο έκανε ένσταση για το άκυρο που του έδωσαν. Τελικά το άλμα μετρήθηκε στα 15,48 μ. και του έδωσε την τέταρτη θέση. Ο Γκάρτσιος στα πρώτα άλματα δεν μπορούσε να βρει τη φόρα του, με αποτέλεσμα να πατάει πίσω.

Η ομάδα του Μάριμπορ έκανε φανταστική παρουσία, αφού κατέκτησε 10 μετάλλια, που είναι η καλύτερη συγκομιδή εθνικής ομάδας σε διοργάνωση Ευρωπαϊκού και Παγκοσμίου επιπέδου. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικό είναι πως η χώρα μας μετείχε με 22 αθλητές και αθλήτριες και θα επιστρέψει με 10 μετάλλια στην πέμπτη θέση του πίνακα των μεταλλίων.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, εξέφρασε τη μεγάλη της ικανοποίηση για την παρουσία των νεαρών αθλητών και αθλητριών στη διοργάνωση, των παιδιών που την επόμενη δεκαετία θα κληθούν να ξεχωρίσουν στη μεγάλη κατηγορία.

 

Πηγή : segas.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.