ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιες πρωταθλήτριες οι Κερκέζου – Γιαννούλη του ΙΟΠ
Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιες πρωταθλήτριες οι Κερκέζου – Γιαννούλη του ΙΟΠ
(Φώτο : sportal.gr)
30 Ιούλ
0
Σχόλια

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιες πρωταθλήτριες οι Κερκέζου – Γιαννούλη του ΙΟΠ

Η Ιακωβίνα Κερκέζου και η Δανάη Γιαννούλη κατάφεραν να κατακτήσουν και το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας, μετά από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πολωνίας.

Το ελληνικό δίδυμο των Ιακωβίνα Κερκέζου και Δανάη Γιαννούλη έγραψαν ιστορία. Συγκεκριμένα οι αθλήτριες του Ιστιοπλοϊκός Όμιλου Πειραιώς (Ι.Ο.Π.) κατέκτησαν το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας, το οποίο ολοκληρώθηκε το Σάββατο (29/7) στο Αλικάντε. Θυμίζουμε ότι οι Ελληνίδες αθλήτριες είχαν κατακτήσει νωρίτερα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πολωνίας.

Εκτός το χρυσό στις γυναίκες, οι Γεώργιος Ηρακλής Μιχαλόπουλος – Ιον Σταμάτιος Στροματιάς ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στα 420 U17 και τα αδέλφια Δημήτρης και Νίκος Σουρλατζής του (Ι.Ο.Π.) στη ρίτη θέση.

Όσον αφορά τις Κερκέζου και Γιαννούλη έκαναν έναν καταπληκτικό αγώνα. Από την αρχή πήραν κεφάλι, είχαν σταθερότητα και στη σημερινή τελευταία 12η ιστιοδρομία ούτε καν χρειάστηκε να αγωνιστούν. Οι Ελληνίδες αθλήτριες μάζεψαν 26 βαθμούς έναντι 41 των Βραζιλιάνων και 51 των Ισπανών. Συνολιικά αγωνίστηκαν 58 σκάφη σκάφη από 17 διαφορετικές χώρες.

Στα 420 U17 οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2023 Μιχαλόπουλος – Στροματιάς στις 12 κούρσες τερμάτισαν 7, 1, 6, 12, 8, 4, 35 (την αφαίρεσαν ως τη χειρότερη), 22, 6, 9, 4 και 1 αντίστοιχα. Το ελληνικό δίδυμο συγκέντρωσε 80 βαθμούς, πράγμα που σήμαινε ότι ήταν «αγκαλιά» με το ασημένιο μετάλλιο. Για την ιστορία πρώτοι ήρθαν οι Ιταλοί με 74 βαθμούς και στη τρίτη θέση οι Γερμανοί, όπου μάζεψαν 81 βαθμούς.

Στα 420 men/mixed οι Δημήτρης και Νίκος Σουρλατζής έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια από την 7η ιστιοδρομία και μετά και στο τέλος δικαιώθηκαν με το χάλκινο μετάλλιο. Στις 12 κούρσες τερμάτισαν 17, 24 (την αφαίρεσαν ως τη χειρότερη), 15, 4, 21, 6, 10, 7, 2, 5, 3 και 10 αντίστοιχα.

 

Πηγή : sportal.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.