ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις στα τρία μέτωπα της φωτιάς στη Ρόδο - Μετακινήθηκαν 19.000 άτομα
Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις στα τρία μέτωπα της φωτιάς στη Ρόδο – Μετακινήθηκαν 19.000 άτομα
(Φώτο : newsbomb.gr)
23 Ιούλ
0
Σχόλια

Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις στα τρία μέτωπα της φωτιάς στη Ρόδο – Μετακινήθηκαν 19.000 άτομα

Για έκτη ημέρα καίει ανεξέλεγκτα η φωτιά στη Ρόδο, με τη μάχη των πυροσβεστών να επικεντρώνεται σε τρία μέτωπα: το ένα προς Απόλλωνα, το άλλο στα Λάερμα, και το ένα ανάμεσα σε Γεννάδι και Κιοτάρι, όπου μαίνονται τα πύρινα μέτωπο.

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε και στο χωριό Ασκληπιείο, ανάμεσα στα Λάερμα και το Κιοτάρι. Εθελοντές φορτώνουν καρότσες με νερά ενώ οι φωτογραφίες από τη μάχη των Ενόπλων Δυνάμεων για τη διάσωση πολιτών είναι πραγματικά συγκλονιστικές.

Στο μέτωπο στο Γεννάδι υπάρχουν δύο ρέματα με φωτιά και η Πυροσβεστική τώρα επιχειρεί στο ένα, προκειμένου να ανακόψει την πορεία της και να μην περάσει από εκεί, με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν πως δεν θα περάσει.

Στον Απόλλωνα, το μέτωπο είναι προς Προφήτη Ηλία προς Προφήτη Ηλία και το στοίχημα είναι να μην επεκταθεί βορειότερα προς το πυκνό δάσος.

Την ίδια στιγμή, οι μαρτυρίες των κατοίκων στο Newsbomb.gr είναι συγκλονιστικές: «Τα μάτια καίνε». Από την άλλη, η εταιρεία TUI ακυρώνει τα αεροπορικά ταξίδια στο νησί μέχρι τις 25 Ιουλίου.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η Πυροσβεστική δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εμπρησμού, αφού ο εκπρόσωπος Τύπου της δήλωσε: «Είχαμε κηλιδώσεις στο πίσω μέρος του μετώπου».

Δείτε βίντεο από οικογένειες τουριστών που διασώθηκαν από τις ελληνικές δυνάμεις:

Η φωτιά σε ορισμένα σημεία του νησιού έφτασε μέχρι την παραλία, όπως μπορείτε να δείτε σε βίντεο που εξασφάλισε το Newsbomb.gr:

Συγκλονιστικές στιγμές απεγκλωβισμού

Συγκλονίζουν παράλληλα οι μαρτυρίες και τα ντοκουμέντα από το φλεγόμενο νησί, με κατοίκους και τουρίστες να εκκενώνουν τις περιοχές που απειλεί η φωτιά με όποιο τρόπο μπορούν και έχοντας τις βαλίτσες στα χέρια.

Οι δραματικές εξελίξεις στη Ρόδο κάνουν τον γύρο του κόσμου, με τις εικόνες από το νησί να αποτελούν κεντρικό θέμα σε πολλά μέσα διεθνή ενημέρωσης, κυρίως στα βρετανικά. Τουρίστες στο νησί συγκλονίζουν με τις περιγραφές τους για όσα βίωσαν.

 

Πηγή : newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.