ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Φωτιά στην Ρόδο – Αρτοποιός: Ευθύνεται ανθρώπινο χέρι – Έχουν κληθεί πολλοί για καταθέσεις
Φωτιά στην Ρόδο – Αρτοποιός: Ευθύνεται ανθρώπινο χέρι – Έχουν κληθεί πολλοί για καταθέσεις
(Φωτο: newsit.gr)
23 Ιούλ
0
Σχόλια

Φωτιά στην Ρόδο – Αρτοποιός: Ευθύνεται ανθρώπινο χέρι – Έχουν κληθεί πολλοί για καταθέσεις

Από ανθρώπινο χέρι έχει μπει η φωτιά στην Ρόδο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε πως τα μέτωπα της φωτιάς στη Ρόδο είναι 3 τώρα, και πως φαίνεται ότι όλο αυτό έχει προκληθεί από άνθρωπο.

Θα εξεταστεί εάν ήταν από πρόθεση ή όχι. Επίσης ανέφερε πως πολλοί έχουν κληθεί για καταθέσεις, χωρίς να διευκρινίσει εάν έχουν γίνει προσαγωγές ή όχι (πληροφορίες κάνουν λόγο για μια).

Ανέφερε ότι πνέουν δυνατοί άνεμοι κάτι που κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Όπως σημείωσε, τα μέτωπα τώρα είναι 3, το ένα προς Απόλλωνα, το άλλο στα Λάερμα, και το ένα ανάμεσα σε Γενάδι και Κιοτάρι. Επιχειρούν 3 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα και 3 τράκτορες.

Στο μέτωπο στο Γενάδι υπάρχουν δύο ρέματα με φωτιά, και η Πυροσβεστική τώρα επιχειρεί στο ένα προκειμένου να ανακόψει την πορεία της.

Απανωτές εκκενώσεις

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν οι οικισμοί Μάσαρη, Μαλώνας και Χαράκι στην Ρόδο, με μήνυμα του 112.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα είχε σταλεί μήνυμα 112 για εκκένωση των περιοχών Πεύκοι, Λίνδο και Κάλαθο προς Αρχάγγελο.

Δύο ώρες νωρίτερα, εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Γεννάδι και Κιοτάρι.

Παράλληλα, κάτοικοι βρήκαν καταφύγιο στην παραλία του Γενναδίου, ενώ πλοία έσπευσαν στο σημείο για να τους απεγκλωβίσουν. Περίπου στις 11 το βράδυ δόθηκε εντολή από το Λιμενικό για εκκένωση με ιδιωτικά σκάφη των ανθρώπων που παρέμεναν στις παραλίες στο Γεννάδι και στο Κιοτάρι.

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.