ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ρόδος: Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά - Εκκενώθηκαν τρία χωριά και ένα ξενοδοχείο
Ρόδος: Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά – Εκκενώθηκαν τρία χωριά και ένα ξενοδοχείο
(Φωτο: protothema.gr)
19 Ιούλ
0
Σχόλια

Ρόδος: Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά – Εκκενώθηκαν τρία χωριά και ένα ξενοδοχείο

Δίχως έλεγχο οι φλόγες «καταπίνουν» το παρθένο δάσος στην περιοχή του Προφήτη Ηλία της Ρόδου καθώς παρά τις συνεχείς ρίξεις νερού από τα πτητικά μέσα, η φωτιά μοιάζει ανεξέλεκτη. Εξαιτίας μάλιστα του μεγέθους που έχει λάβει η φωτιά εκκενώθηκαν οι οικισμοί της Ελεούσας, Σαλάκου, Διμυλιάς και του ορεινού όγκου του Προφήτη Ηλία, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο Έλαφος, προχωρούν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου, μετά από εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο φόβος για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο ήταν μεγάλος καθώς βρίσκεται μέσα στη δασική έκταση και θα απειλούνταν στην περίπτωση που το πύρινο μέτωπο περνούσε από την πλευρά του βουνού που βρίσκεται το ξενοδοχειακό συγκρότημα. Για τη φωτιά στη Ρόδο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 28 οχήματα, τρία αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

To μήνυμα του 112 καλεί τους πολίτες που βρίσκονται στις παραπάνω περιοχές να εκκενώσουν προς Κολύμπια και να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών.

Η κατάσταση με την πυρκαγιά στο νησί της Ρόδου είναι ανεξέλεγκτη παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται και τις συνεχείς ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα. Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η καταστροφική πορεία της φωτιάς καθώς τα δύο μέτωπα στη Ρόδο είναι ανεξέλεγκτα μετά την πυρκαγιά που ξεκίνησε από το απόγευμα της Τρίτης.

Η φωτιά που ξεκίνησε από τον Απόλλωνα, κινείται με δυτική κατεύθυνση από τον Αττάβυρο στην περιοχή της Σαλάκου και καίει δάσος με πεύκα και κυπαρίσσια. Υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στον δρόμο Έμπονα προς Άγιο Ισίδωρο και από Απόλλωνα και Σάλακο προς Έμπονα.

Παράλληλα, σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται 5 σκάφη του λιμενικού και ιδιωτικά στην περιοχή βορειοδυτικά της Ρόδου προς παροχή συνδρομής εφόσος απαιτηθεί.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.