ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Πύρινο μέτωπο 15 χιλιομέτρων έχει κρύψει τον ουρανό
Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Πύρινο μέτωπο 15 χιλιομέτρων έχει κρύψει τον ουρανό
18 Ιούλ
0
Σχόλια

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Πύρινο μέτωπο 15 χιλιομέτρων έχει κρύψει τον ουρανό

Πύρινο μέτωπο 15 χιλιομέτρων έχει κρύψει τον ουρανό στα Δερβενοχώρια, όπου μεγάλη φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη από χθες Δευτέρα (18.7.2023).

Στα Δερβενοχώρια εξακολουθούν να υπάρχουν ενεργά μέτωπα φωτιάς, παρά τις πρωινές ρίψεις νερού από εναέρια μέσα. Οι εικόνες από το μέτωπο της φωτιάς στα Δερβενοχώρια είναι πραγματικά συγκλονιστικές. Πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει πολλά στρέμματα και παράλληλα έχουν σκοτεινιάσει το εκεί τοπίο κρύβοντας τον ουρανό. Στα πλάνα που ακολουθούν, μπορείτε να δείτε τις φλόγες να έχουν αγκαλιάσει τη φάρμα Κεχαγιά. Η κατάσταση είναι πλέον καλύτερη στο σημείο.

Το πρωί, σε κατοίκους της Αττικής αλλά και της ευρύτερης περιοχής γύρω από τα Δερβενοχώρια εστάλη μήνυμα μέσω του 112, καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Εξελίσσεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή Δερβενοχωρίων. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα.

Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας, αναφέρει ότι αυτήν την ώρα δεν κινδυνεύουν οικισμοί στα Δερβενοχώρια, αλλά η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική λόγω του σύννεφου από καπνό που έχει τυλίξει την περιοχή.

«Η εικόνα είναι κακή αλλά δεν έχουμε πρόβλημα με οικισμούς», τονίζει ο κ. Περγάλιας, σημειώνοντας ότι οι άνεμοι φυσούν ασθενείς αυτήν την ώρα, ενώ στην περιοχή επιχειρούν και εναέρια μέσα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις. Η κατάσταση είναι βελτιωμένη σε σχέση με τη νύχτα αλλά χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά μέχρι την κατάσβεση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Τανάγρας, κατά τη διάρκεια της νύχτας η φωτιά εξελισσόταν αργά γιατί δεν είχε δυνατό αέρα και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επενέβησαν αποτελεσματικά και δεν άφησαν τη φωτιά να «ξεφύγει». Ωστόσο, έκαψε δασώδεις και θαμνώδεις περιοχές. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί άλλες ζημιές.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsit.gr/Αναστασία Σταματοπούλου

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.