ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Δευτεραθλήτρια Ευρώπης Κ23 η Δόση με ατομικό ρεκόρ
Δευτεραθλήτρια Ευρώπης Κ23 η Δόση με ατομικό ρεκόρ
(Φώτο : gazzetta.gr)
17 Ιούλ
0
Σχόλια

Δευτεραθλήτρια Ευρώπης Κ23 η Δόση με ατομικό ρεκόρ

Φοβερή εμφάνιση που συνοδεύτηκε από νέο ατομικό ρεκόρ και ένα αργυρό μετάλλιο, έκανε η Παναγιώτη Δόση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23.

Η πρωταθλήτρια του ύψους Παναγιώτα Δόση έκανε μίλα εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό του ύψους, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 που ολοκληρώνεται σήμερα στο Έσποο της Φινλανδίας, και πήρε επάξια το αργυρό μετάλλιο.

Η νεαρή άλτρια ξεκίνησε τον αγώνα της από το αρχικό ύψος, που ήταν 1.75μ., και το πέρασε χωρίς πρόβλημα όπως και το 1.80μ.. Στο 1.84μ. η Δόση έκανε ένα πολύ ωραίο άλμα, για να υπερβεί το ύψος με ευκολία και να δείξει πως είναι αρκετά έτοιμη για να ανέβει ακόμη πιο πολύ ο πήχης.

Στο 1.87μ. η Ελληνίδα υψίστρια δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και έκανε ένα πολύ ωραίο άλμα για να περάσει πάνω από τον πήχη και να ανέβει στην πρώτη θέση, την οποία μοιραζόταν ως τότε με την Κύπρια Έλενα Κουλιτσένκο καθώς αμφότερες είχαν καθαρό πίνακα.

Στο 1.89μ., που φαινόταν πως είναι καθοριστικό ύψος για το βάθρο, η Δόση ξεκίνησε με άκυρο αλλά ψηλό άλμα όπως έκανε και στη δεύτερη προσπάθειά της και μόνο η Κουλιτσένκο κατάφερε να περάσει το ύψος με την πρώτη. Στην τρίτη της προσπάθεια η Δόση πίστεψε πως μπορεί να το κάνει και έτσι ξεπέρασε το 1.89μ., έκανε νέο ατομικό ρεκόρ και «κλείδωσε» το μετάλλιο στη διοργάνωση, καθώς οι υπόλοιπες αθλήτριες έριξαν τον πήχη.

Στη συνέχεια, ο πήχης ανέβηκε στο 1.91μ., ύψος στο οποίο προσπαθούσαν μόνο η Κύπρια Κουλιτσένκο και η Δόση. Η Δόση είχε πολύ καλές προσπάθειες, με τη δεύτερη ειδικά να έδειξε πως ήταν πάρα πολύ κοντά σε αυτό το ύψος, όμως έριξε τον πήχη τρεις φορές και έτσι κατέλαβε τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ23 αναδείχθηκε η Κύπρια Έλενα Κουλιτσένκο ενώ το χάλκινο πήγε στην Πολωνή Βικτόρια Μιάσο με 1.87μ..

Μαζί στο βάθρο Κύπρος και Ελλάδα

koulitsenko-dosi

To πρώτο χρυσό μετάλλιο της Κύπρου στη διοργάνωση κατέκτησε η υψίστρια Έλενα Κουλιτσένκο, που είχε ταξιδέψει στο Έσπο ως το φαβορί για την πρωτιά. Η Κουλιτσένκο στον τελικό υπερέβη τα 1.91μ. και έπειτα δοκίμασε το 1.94μ., για να κάνει νέο παγκύπριο ρεκόρ, όμως δεν κατάφερε να το υπερβεί.

 

Πηγή : gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.