ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ρόδος: Προειδοποιητικές βολές του Λιμενικού σε ταχύπλοο με μετανάστες – Το σκάφος σταμάτησε, συνελήφθη ο διακινητής
Ρόδος: Προειδοποιητικές βολές του Λιμενικού σε ταχύπλοο με μετανάστες – Το σκάφος σταμάτησε, συνελήφθη ο διακινητής
(Φωτο: newsit.gr)
15 Ιούλ
0
Σχόλια

Ρόδος: Προειδοποιητικές βολές του Λιμενικού σε ταχύπλοο με μετανάστες – Το σκάφος σταμάτησε, συνελήφθη ο διακινητής

Σκάφος του Λιμενικού στη Ρόδο χρειάστηκε να ρίξει προειδοποιητικές βολές για να ακινητοποιήσει ταχύπλοο που μετέφερε μετανάστες. Το ταχύπλοο σταμάτησε τελικά, οι λιμενικοί διέσωσαν τους 10 μετανάστες που επέβαιναν σε αυτό και συνέλαβαν τον 43χρονο διακινητή.

Όλα έγιναν χθες (14.7.2023) το πρωί στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Ρόδου. Σκάφος του Λιμενικού, που έκανε περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο με μετανάστες, το οποίο κατευθυνόταν προς τις ακτές της Αρχαίας Κάμειρου Ρόδου.

Οι Λιμενικοί μόλις εντόπισαν το ταχύπλοο του έκαναν σήματα για να σταματήσει. Ο χειριστής του ταχύπλοου, όμως, δεν συμμορφώθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού. Ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα στη θαλάσσια περιοχή της Ρόδου και εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού.

Ακολούθησε καταδίωξη και οι Λιμενικοί της Ρόδου έριξαν προειδοποιητικές βολές ασφαλή τομέα και έτσι ταχύπλοο σταμάτησε.

Ο χειριστής και οι δέκα μετανάστες (7 άνδρες, 2 γυναίκες και 1 ανήλικος) του ταχύπλοου, περισυνελέγησαν από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους και μεταφέρθηκαν στη νέα μαρίνα Ρόδου.

Εκεί οι μετανάστες υπέδειξαν τον 43χρονο χειριστή ως τον διακινητή που τους μετέφερε.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 43χρονος διακινητής, ενώ το ταχύπλοο κατασχέθηκε.

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.