ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης η Δεσπολλάρη!
«Χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης η Δεσπολλάρη!
(Φώτο : gazzetta.gr)
15 Ιούλ
0
Σχόλια

«Χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης η Δεσπολλάρη!

Η Γεωργία Δεσπολλάρη χάρισε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23, τερματίζοντας τρίτη στα 800 μέτρα.

Η Γεωργία Δεσπολάρη επιβεβαίωσε τις προσδοκίες και έφερε στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Κ23!

Η πρωταθλήτρια των 800 μέτρων έκανε μία συγκλονιστική προσπάθεια και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 800 μέτρα, τερματίζοντας σε χρόνο 2:04.14.

Η Ελληνίδα από τα πρώτα μέτρα της κούρσας έδειξε πως μπήκε για να διεκδικήσει ακόμη και το χρυσό μετάλλιο. Μετά τα πρώτα 200 μ. ηγήθηκε της κούρσας, αλλά ακόμη κι όταν άρχισε να χάνει έδαφος στα 500 μ. δεν έχασε ούτε την ψυχραιμία, ούτε την αυτοπεποίθηση της. Η αθλήτρια του Μιχάλη Αναγνώστου 200 μ. πριν το φινάλε κι ενώ ήταν στην έκτη θέση, άρχισε να ανεβάζει ρυθμό και τελικά στην τελική ευθεία προσπέρασε τις αντιπάλους της και τερμάτισε πανηγυρικά στην τρίτη θέση. Η Ελληνίδα, ήταν η νεότερη αθλήτρια του σημερινού τελικού. Το σημερινό ήταν το πρώτο μετάλλιο της χώρας στην ιστορία του αγωνίσματος και το πρώτο στη συγκεκριμένη διοργάνωση

Το χρυσό κατέκτησε η Ισπανίδα Γκαρσία (2.02.96) και το αργυρό η Φινλανδή Ματίλα (2:03.14).

Με το μετάλλιο της Δεσπολλάρη η χώρα μας έφτασε στην κατάκτηση του 31ου μεταλλίου στην ιστορία της διοργάνωσης από το 1997 όπου ξεκίνησε η διοργάνωση στο Τούρκου και στο 10ο χάλκινο.

Ο Χρήστος Ρούμτσιος δεν κατάφερε να μπει στον τελικό των 110 μέτρων με εμπόδια. Μετά το μεγάλο ατομικό του ρεκόρ στον προκριματικό, στον ημιτελικό έτρεξε την απόσταση σε χρόνο 14.08, για να τερματίσει έβδομος και να ολοκληρώσει με θετικό τρόπο πάντως την παρουσία του στο Ευρωπαϊκό.

Να τονιστεί πως λόγω καταιγίδας, το πρόγραμμα καθυστέρησε μία ώρα, ενώ ο προκριματικός του επί κοντώ όπου θα συμμετείχε και ο Σάντα, μεταφέρθηκε για αύριο το πρωί στις 10.

 

Πηγή : gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.